Uutisen päiväys

16.2.2014← Takaisin

Molemmat nuorten mäkimestaruuden Lahden Hiihtoseuraan

Lahden Hiihtoseura oli tyly isäntä nuorten mäkihypyn SM-kisoissa. Omat pojat veivät molemmat mestaruudet. Niko Kytösaho voitti 16-vuotiaiden ja Aapo Lehtinen 20-vuotiaiden Suomen mestaruuden.

Lahden Hiihtoseuran Niko Kytösaho voitti 16-vuotiaiden Suomen mestaruuden selvällä erolla seuraavaan. Kytösahon ensimmäinen hyppy kantoi 102 metriä ja toinen 95 metriä. Myös ensimmäisen hypyn tyylipisteet olivat toista selvästi paremmat.
- Voitto tuntuu hyvältä, mutta säärissä ei. Mulla tärähti jo koekierroksella silleen, että kävely sattuu ihan älyttömästi. Mulla on jalat vaivanneet pitkän aikaa ja tärähti aika kovaa.  Toisella hypyllä en enää pystynyt keskittymään itse hyppäämiseen. Kyllä se olisi muuten pidemmälle ja nätimmin tullut, yhteispistein 258,5 kisan voittanut Kytösaho kommentoi.
Ounasvaaran Hiihtoseuran Andreas Alamommo hyppäsi 82,5- ja 89-metriset hypyt ja sai yhteispisteet 207:
- Eka hyppy ei ollut kyllä oikein hyvä. Suksi ei tullut mukaan hyppyyn optimaaliseen asentoon. Toinen hyppy tuli hyvin. Totta kai hopea maistuu hyvälle. Nyt hyppäsin ekat hypyt uusitusta mäestä.
Pronssimitali jaettiin 204,5 pisteet saaneiden Jyväskylän Hiihtoseuran Severi Taipale ja Lahden Hiihtoseuran Joni Markkanen, joista jälkimmäinen ei ollut tyytyväinen suoritukseensa.
- Tulin tasoihin yhdistetyn miehen kanssa, ottaa luonnon päälle. Hyppy on ollut pari viikkoa kateissa, mutta onneksi se löytyi kisoihin. Kummulla lähti vähän liikaa sukselle, lähti liian aikaisin lentämään, mutta muuten hyviä hyppyjä.
Eilen yhdistetyn voittanut Severi Taipale nautti pronssistaan:
- Kyllä mitali aina hyvältä maistuu, tuli se lajista kuin lajista. Oli vähän parempi eka hyppy. Toisessa meni ponnistus myöhemmälle, niin ei lentänyt kunnolla.

M20-sarjan voitti niin ikään Lahden Hiihtoseuran edustaja. Aapo Lehtinen hyppäsi 94- ja 94,5-metriset hypyt ja hän otti kultaa 246,5 pisteellä.
- Tulos oli ihan hyvä ja hypyt parempaan suuntaan. Koko kevättalven on hypyt parantuneet. Ei ollut mitään suoranaista ongelmaa, sellaista jäykkää peruspuurtamista, mutta hyppyjen kautta on löytynyt herkkyyttä tekemiseen. Seuraavan kerran kilpailen Rovaniemellä.
Ounasvaaran Hiihtoseuran Santeri Ylitapio otti hopeaa 93,5- ja 94,5-metrisillä hypyillään yhteispistein 241,0.
- Sijoitus oli hyvä, mutta hyppyihin en ole tyytyväinen. En ole päässyt mäen kanssa sinuiksi, ei ole minun tyylille sopiva. Miten sitä kuvailisi, lennossa ei ole painetta, ei tule sellaista tunnetta, että se lähtisi kantamaan.
Jyväskylän Hiihtoseuraa edustavan Eero Hirvosen hypyt kantoivat 88- ja 91,5 metriä. Pisteitä hän sai hypyistään yhteensä 223,5 jättäen Lieksan Hiihtoseuran Janne Korhosen vain puolen pisteen päähän.
- Olen ihan tyytyväinen, kun sain harjoituksesta ja eilisestä parannettua hyppyä. Yhdistetty on kuitenkin mun päälaji, joten kyllä minä olen pronssiin tyytyväinen. Mä en kyllä tykkää tuosta mäestä. Sen lentorata ei sovi minulle, se on aivan erilainen kuin muut mäet, Hirvonen kommentoi kisaansa.