Uutisen päiväys

21.2.2019← Takaisin

MM-kisat käynnistyivät sprinttipäivällä - Mäki parhaana suomalaisena 13:s

Seefeldin MM-kisat alkoivat maastohiihdon vapaan sprinteillä. Suomalaisista erävaiheeseen etenivät Joni Mäki ja Ristomatti Hakola. Mäki oli lopputulosten parhaana suomalaisena 13:s, jääden välieräpaikasta 0,08 sekuntia.

Mäki aloitti vahvasti ja hiihti jatkoon aika-ajosta sijalta 8. Myös Hakolan hiihto riitti erävaiheeseen sijalta 24.

Erässään Mäki hiihti rauhallisesti kärkiparissa radan ensimmäiset nousut ja pääsi laskuun neljäntenä.

"Erässä oli kyllä hyvää kamppailua välieräpaikasta. Hiihtoon olen kuitenkin sillä tavalla tyytyväinen, että taktisesti meni niin kuin olin suunnitellut. Siihen en voi olla pettynyt, mutta tänään ei ollut sadasosat puolella", mietti Joni Mäki kilpailun jälkeen.

Myös Hakolan erä oli rauhallinen ja sijoitukset jaettiin lopulta loppukirissä. Maalisuoralle Hakola laski toisena. Hakolan hiihti lopulta sijalle 15.

"Aika-ajo oli tänään ihan tuhnu, erässä oli sit jo parempaa. Taktisesti oli oikeestaa semmoinen hiihto, mitä suunnittelin aika täydellisesti. Takasuoralla väistin oikealle, ja se oli vähän tahmeeta, kun siinä ei ollut kukaan hiihtänyt", pohti Hakola.

Huolto teki lujasti töitä aika-ajon jälkeen, ja sai erinomaiset sukset erähiihtoon Mäki-Hakola kaksikolle.

Muut suomalaiset karsiutuivat aika-ajoissa. Naisten parhaana oli Anne Kyllönen 33:s, Katri Lylynperä 45:s, Anita Korva 51:s ja Laura Mononen 54:s. Miehissä Lauri Vuorinen oli 34:s ja Anssi Pentsinen 36:s.

Naisten tulokset

Miesten tulokset

Kuva: SHL/Jesse Väänänen