Uutisen päiväys

1.3.2013← Takaisin

Miehet taistelivat MM-viestissä viidenneksi

Suomen miehet hiihtivät Val di Fiemmessä viidenneksi 4x10km viestissä. Joukkue jäi vain 11,7 sekuntia kisan voittaneesta Norjasta.

 

 

Val di Fiemmessä hiihdettiin perjaintaina miesten 4x10km viesti. Perinteisen ja vapaan osuuksille oli eri 3,3 km ladut, jotka jokainen viestinviejä hiihti kolmeen kertaan.
Suomen avausosuuden hiihtänyt Sami Jauhojärvi tuli vaihtoon kärkijoukoissa.  Mies oli joukkueen kokonaissuoritukseen ja viidenteen sijaan tyytyväinen.
- Ei nyt ehkä ihan uskottu, että ollaan loppusuoralla samaan aikaan MM-kultamitalin kanssa. Odotuksiin nähden olen tyytyväinen, kun venyimme joukkueena, eikä sijoitus jäänyt minusta kiinni.
Toisen osuuden hiihtänyt Ville Nousiainen ei ollut omaan suoritukseensa tyytyväinen simahdettuaan viimeisellä kierroksella, mutta antoi tunnustusta joukkuekavereille.
- Painoin nasta laudassa alusta saakka ja toivoin, että se kestää. Seitsemän kilometriä pysyin mukana. Ei tullut venymistä omalta osalta, mutta joukkueen tulos on hyvä suoritus kokonaisuudessaan, Nousiainen kertoo.

Ensimmäisen MM-viestinsä hiihtänyt Lari Lehtonen lähti vahvasti. Mies oli tyytyväinen omaan ensimmäiseen kierrokseensa, mutta toinen ja kolmas kierros eivät tuntuneet yhtä hyviltä.
- Kokonaisuudessaan meidän joukkue onnistui paremmin kuin mitä meiltä odotettiin. Hetken näytti, että Matti tekee mahdottomasta mahdollisen, oli siinä melkoisesti tunteet sekaisin.
Ankkuriosuudelle reilun minuutin takaa-ajoasemasta lähtenyt Matti Heikkinen sai kärkeä kiinni, kun nämä säästelivät vauhtiaan, mutta oma hiihtokin onnistui loistavasti.
- Tänään oli sitä ajamisen iloa. Oli hyvä hiihto ja sain porukan kiinni. Ja kun siinä ei ollut mitään menetettävää, niin päätin jatkaa lappamista ja pari miestä sain poimittua.
- Kun on noin märkä ja liiskaantunut vesikeli, niin se aiheuttaa kalustolle haasteita, mutta hyvin toimi. Salomon tarjoili tänään todella mahtavat sukset ja huoltoryhmä viimeisteli sen, niin kaikin puolin jäi hyvä maku, Heikkinen kiitteli.

Lisää suomalaistunnelmia:
https://hiihtoliitto-fi.directo.fi/maastohiihto/uutiskirjeet_ja_tiedotteet/mediatiedotteet/miesten-tunnelmat-4x10km-mm-vies/