Uutisen päiväys

5.1.2018← Takaisin

Matintalo viides Skandinavia Cupin sprintissä Piteåssa

Skandinavia Cupissa Piteåssä hiihdettiin tänään perjantaina perinteisen hiihtotavavan sprintit. Johanna Matintalo ylsi kilpailussa finaaliin saakka ja sijoitus kilpailussa lopulta viides.

Suomalaisnaisia karsinnasta jatkoon tiensä selvittivät Matintalon lisäksi Leena NurmiMona-Liisa NousiainenAndrea JulinKatri Lylynperä ja Petra Torvinen. Toiseksi parhaana suomalaisena Leena Nurmi oli puolivälieränsä kolmas ja hän pääsi välierään aikavertailun kautta. Lopullinen sijoitus kilpailussa 11. Nousiaisen, Julinin ja Torvisen hiihdot päättyivät puolivälierissä. Katri Lylynperä ei startannut erähiihtoihin.

Vahvasti karsinnasta ja puolivälierästä jatkoon hiihtänyt Matintalo ylsi lopulta kovatasoiseen finaaliin aikavertailun kautta. Finaalissa seurana oli muun muassa Ruotsin Charlotte Kalla.

- Suoritus oli itselle jopa ehkä pieni yllätys, meni tosi hyvin. Aika-ajossa oli jo aika vahvaa tekemistä! Se antoi osviittaa, että tänään voisi paukut riittää suht pitkällekin. Finaaliin lähdin sellaisella tavoitteella, että kaikki selät, mitä voitan, on kotiinpäin. Oon tyytyväinen myös finaalin hiihtoon, pystyin senkin viemään hyvin loppuun asti, kommentoi Matintalo.

Toiseksi parhaiten suomalaisista naisten kilpailussa sijoittunut Leena Nurmi koki päivän haastavana. Nurmi oli kilpailussa sijalla 11.

- Päivän kisa oli kohtalainen suoritus. Alkuerässä sorruin vähän tyhmiin ratkaisuihin ja kulutin paljon energiaa. Välierässä olin aika jojossa sen jäljiltä. Raskas keli ja pitkä rata tekivät sen, että se oli enemmänkin distanssihiihtoa, kuin sprinttiä. Itsellä on vahvuudet nopeuspuolella, niin ei kuntotekijät ja kestävyys riittäneet tänään. Sinänsä varmaan ihan ok suoritus. Oli aika haastavaa, oikeastaan vain yksi latu luisti ja ohittaminen oli tosi hankalaa ja se vei paljon energiaa. Sellainen kisa tänään, kommentoi Nurmi päivän kilpailua.

Tulokset kokonaisuudessaan

Miesten sprinttikilpailussa parhaiten sijoittui Anssi Pentsinen, joka oli kilpailussa seitsemäs. Kolmenkymmenen parhaan urheilijan joukkoon ylsi Pentsisen lisäksi neljä suomalaista. Toiseksi parhaiten suomalaisista sijoittui Toni Ketelä, joka selvitti tiensä välieriin saakka. Ketelän lopullinen sijoitus kahdestoista. Juho MikkonenLauri VuorinenMatias Strandvall ja Juuso Haarala jäivät kilpailussa puolivälieriin.

Karsinnassa toiseksi nopeinta vauhtia hiihtänyt Pentsinen oli puolivälieränsä ensimmäinen. Pentsinen jäi välierävaiheessa niukasti ensimmäisenä miehenä finaalin ulkopuolelle.

- Tämän päivän kisa oli varmasti kauden paras perinteisen sprintti. Finaalipaikka jäi muutaman kymmenyksen päähän, kokonaisuudessaan tasapainoinen ja hyvä päivä. Huomenna uudestaan, siinä sitten uusia näyttöjä 15 kilometrin vaparilta, totesi Pentsinen.

Kahdenneksitoista sijoittunut Ketelä oli tyytyväinen päivän suoritukseensa.

- Positiivinen päivä, pystyi pitämään kroppaa ahtaalla ja loppukirihommissa alkoi löytymään vanhaa tuttua iskua. Tästä on hyvä lähteä valmistautumaan kohti Planican maailmancup-kisoja, kertoi Ketelä.

Tulokset kokonaisuudessaan

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa
Johanna Matintalo
Leena Nurmi
Anssi Pentsinen