Uutisen päiväys

15.10.2003← Takaisin

Manninen vakuuttavassa syyskunnossa Itävallan leirilläkin

Yhdistetyn maajoukkueen Itävallan leiri Innsbruckissa ja Ramsaussa on sujunut suunnitelmien mukaan. Päävalmentaja Jyri Pelkosen mukaan syksyn ehdoton suomalaiskingi on ollut Hannu Manninen.

- Hannun otteista paistaa itseluottamus ja harjoitusvuosien mukanaan tuoma varmuus siitä kuinka homma hoidetaan. Harjoittelu on ollut koko ajan kontrollissa ja kunto on rautaa, Pelkonen kehuu.

Jotakin Mannisen hyppykunnosta kertoo, että Ramsaun mäessä Manninen hyppäsi muutamilla kierroksilla paremmin kuin Itävallan mäkimaajoukkueen Andreas Goldberger.

Kahden viikon leirijakso alkoi kolmen päivän mäkijaksolla Innsbruckin K120-mäessä, jossa yhdistetyn porukka vieraili ensimmäistä kertaa. Samppa Lajunen jätti Innsbruckin väliin ja liittyi porukkaan vasta Ramsaussa.

Jouni Kaitainen oli syyskuun puolessa välissä mystisen alavireinen ja muun muassa kesä SM-kilpailut menivät poskelleen. Alavire selittyi hammastulehduksella.

- Hammastulehdus korjaantui viisaudenhampaiden poistolla, minkä jälkeen hyppääminen alkoi kohentua, Pelkonen kertoo.

Ramsaun leirijakso alkoi lumisissa merkeissä. Ensimmäisenä päivänä uutta lunta oli noin 1000 metrin korkeudessa sijaitsevassa kylässä jo 10-15 cm ja jäätikkö suljettu kovan tuulen ja lumimyrskyn takia. Ladulle joukkue pääsi kuitenkin jo seuraavana päivänä.

Hiihtämisen ja hyppäämisen lisäksi joukkue on ehtinyt ottaa mittaa Ranskan yhdistetyn maajoukkueesta jalkapallokentällä.
- 4-5 jatkoaikatappio tietysti hieman sapetti, mutta olihan vastassa sentään maailmanmestari, Pelkonen vitsaili.

Loppuviikon ohjelmaan kuuluu muun muassa kesäkauden päätöskilpailut lauantaina. Kisassa suomalaisten syysvirettä mittaavat ainakin ranskalaiset.

Leiri päättyy sunnuntaina.