Uutisen päiväys

9.1.2005← Takaisin

Manninen uusi Seefeldin tuplan

Hannu Mannista ei yllätetty yhdistetyn maailmancupissa Seefeldissä tänäkään vuonna. Manninen vei viime vuoden tapaan nimiinsä viikonlopun molemmat kisat. Sunnuntain gundersen-yhdistetyssä voitto tuli 3,9 sekuntia ennen isäntämaan Felix Gottwaldia.

Maailmancupissa Mannisesta jo 66 pisteen päähän jäänyt Ronny Ackermann oli kolmas. Suomalaiskolmikosta myös Jaakko Tallus jatkoi tasaisen hyviä esityksiään ja oli 12:s. Jouni Kaitainen onnistui mäessä alle tasonsa ja jäi 44:nneksi, josta nousi lopputuloksissa 37:nneksi.
Manninen pohjusti voittonsa mäkiosuudella, jossa 93 ja 88 metrin hypyillä herui kymmenes sija. Eroa kärjessä lähteneeseen Itävallan Christoph Bieleriin oli 1.52 minuuttia. Mannisen pahimmista haastajista Ackermann pääsi ladulle toisena 1.12 rovaniemenmaalaiskuntalaista aikaisemmin, Gottwald seitsemäntenä (18 sekuntia ennen Mannista).
- Ensimmäinen hyppy oli tosi hyvä. Toisessa jäin vähän kyydistä kaarella, eikä ponnistus tullut täysin hyppyrinpöytää vasten, Manninen arvioi.
Manninen ja Gottwald tavoittivat kärjessä edenneen Ackermannin vajaa kilometri maalia. Manninen jätti Gottwaldin taakseen jo lauantaina hyväksi havaitsemassaan viimeisessä kurvissa.
- Takasuoralla lähdin kiristämään vauhtia ja pääsin viimeiseen kurviin ensimmäisenä, Manninen kertasi.
Yhdistetyn maailmancupissa on nyt ollut 11 päivässä viisi kilpailua, joten cupissa on pieni tauko. Seuraavaksi Manninen ja kumppanit kisaavat Tshekin Liberecissä 22.-23.1.

Tulokset: www.fis-ski.com