Uutisen päiväys

11.1.2004← Takaisin

Manninen Seefeldin sankari sunnuntainakin

Hannu Manninen vei yhdistetyn maailmancupissa Seefeldissä kaiken mahdollisen: kahdessa päivässä kaksi komeaa voittoa, 200 tärkeää cup-pistettä ja mukavat 24 000 sveitsin frangia palkintorahaa.

Manninen sai seurakseen palkintopallille Itävallan Felix Gottwaldin ja Saksan Sebastian Haseneyn. Gottwald hävisi 8,8 sekuntia.
Lauantaina suomalaisten kaksoisvoiton täydentänyt Samppa Lajunen oli sunnuntaina 4:s. Jaakko Tallus oli 13:s ja Jouni Kaitainen 35:s. Tallus oli häkellyttävässä hiihtovauhdissa, sillä hän oli 15 kilometrillä kahdeksanneksi nopein.
Manninen nousi voittoon mäkiosuuden 11. sijalta. Rovaniemeläinen hyppäsi Seefeldin K90-mäessä kahdesti 91,5 metriä, ja pääsi hiihto-osuudelle mukavasti 1.08 minuuttia Itävallan Michael Gruberin jälkeen. Manninen nousi kärkitaistoon puolessa välissä ja hiihti viimeiset kilometrit Gottwaldin kanssa. Gottwaldista ei ollut kotiyleisönkään edessä Manniselle vastusta loppukirissä.
Maailmancupia alkukaudesta näytöstyyliin hallinneen Saksan Ronny Ackermannin ylivalta alkaa mureta. Ackermann ei ole kotonaan pienistä mäistä hypättäessä, minkä Seefeldin 17:s sija mäkiosuuden jälkeen todisti. Hiihdossa Ackermann joutui päästämään Talluksenkin edelleen ja oli 14:s. Cupin kokonaistilanteessa etumatka Manniseen on kaventunut jo kuuteen pisteeseen. Lajunen on kolmantena (487). Maiden cupissa Suomi on laajalla joukkueella jylläävän Saksan jälkeen toisena.
Yhdistetyn maailmancupissa on tiiviin kiertämisen jälkeen tervetullut tauko. Cup jatkuu 23. tammikuuta Japanin Nayorossa.