Uutisen päiväys

15.11.2003← Takaisin

Manninen puristi yhdistetyn Ensilumen kisan voittoon

Hannu Manninen pääsi kuin pääsikin juhlimaan viime vuotiseen tapaan yhdistetyn Ensilumen kisan voittoa. Itävallan Felix Gottwald ja Michael Gruber veivät tiukassa kilpailussa muut palkintopallisijat.

Muista suomalaisista Jouni Kaitainen oli 5:s, Jaakko Tallus 6:s ja Samppa Lajunen 8:s. Nuori Janne Ryynänen oli ilahduttavasti 12:s, mutta epäonnistuminen mäessä jätti maajoukkuemiehistä Antti Kuisman 30:nneksi.
Manninen ei Ounasvaaran K90-mäessä onnistunut. Kaksi 88,5 metrin hyppyä toivat seitsemännen sijan ja kirittävää Levin laduille jäi johtaneeseen Gruberiin 1.48 minuuttia. Nopein hiihtoaika riitti kuitenkin nostamaan Mannisen voittoon.
- En odottanut, että ihan kärkeen pystyisin nousemaan. Aikaero oli kuitenkin sen verran iso, 9 kilometriä on alimatka ja latu ei ollut kovin vaativa, Manninen ihmetteli voiton ratkettua.
Suomen joukkue palasi Leviltä lauantai-illaksi Rovaniemelle. Maajoukkue leireilee Rovaniemellä vielä sunnuntaina. Muutaman päivän kotonaolon jälkeen seuraava kokoontuminen on torstai-iltana Rukalle, jossa kilpaillaan lauantaina.