6.1.2005← Takaisin

Manninen palasi korkeimmalle korokkeelle

Hannu Manninen palasi korkeimmalle korokkeelle yhdistetyn Saksan gp:n päätöskilpailussa Schonachissa. Manninen voitti myös Saksan gp:n kokonaiskilpailun ja kuittasi siitä hyvästä 10 000 euron lisäpalkinnon. Manninen riisti voitolla myös cup-johtajan keltaisen liivin Saksan Ronny Ackermannilta.

Schonachissa Mannisen jälkeen seuraavaat sijat menivät Itävallan Mario Stecherille ja Japanin Daito Takahashille. Stecher hävisi Manniselle 46,5 sekuntia. Ilahduttavaa suomalaispanosta täydensi Jaakko Talluksen yhdeksäs sija. Jouni Kaitainen oli 26:s. Anssi Koivuranta ja Janne Ryynänen palasivat Ruhpoldingin jälkeen koulunpenkille.

Mannisen hypyt HS96-mäessä olivat 85 ja 88,5 metriä. Tuloksena oli mäkiosuuden kahdeksas sija ja 1.14 minuutin takaa-ajoasema johdossa ladulle päässeeseen USA:n Todd Lodwickiin.
- Hypyt onnistivat tasaisen hyvin, hiihtoon pääsin lähtemään hyvissä asemissa. Toiselle kierrokselle onnistuin parantamaan hieman, Manninen summasi.

Manninen siirtyi johtoon 9 kilometrin kohdalla ja sai viimeiset kilometrit hiihdellä raskaalla kelillä rauhallisemmin.

Maailmancup jatkuu lauantaina Itävallan Seefeldissä, jossa viikonloppuna on kaksi kilpailua.