Uutisen päiväys

15.2.2004← Takaisin

Manninen kasvatti johdon 235 pisteeseen

Hannu Manninen otti Oberstdorfin sprinttikilpailussa kauden kuudennen voittonsa ja kasvatti johtonsa maailmancupissa jo 235 pisteeseen. Lähin haastaja oli yllättäin 1,1 sekunnin päähän jäänyt Daito Takahashi.

MM-esikisat päättyivät maamme-lauluun. Korkeimmalla korokkeella seisoskelu on tullut Manniselle viime aikoina tutuksi, sillä hän on voittanut kuudesta viimeisimmästä kilpailusta viisi.
Kilpailu ratkesi jo mäkiosuudella, jolloin Manninen jäi inhimillisen 56 sekunnin päähän mäen ykkösestä Ludovic Roux’sta. Vielä koekierroksella rovaniemeläisen lento jäi 114 metriin, mutta kilpailuhyppy oli 122 metriä.
- Aina kun ero kärkeen on alle minuutti, mäkiosuus on mennyt hyvin. Koekierroksella oli vähän vaikeuksia, asento ei ollut tasapainoinen ja tulin kylki edellä kummulle. Kilpailuhyppyyn sain hyvän asennon, Manninen iloitsi.
Hiihto-osuuden ensimmäisellä 2,5 kilometrillä Manninen pysytteli tiiviisti ohituskaistalla, nousi kolmanneksi ja kavensi eron Roux’hun 16,7 sekuntiin. Toisella 2,5 kilometrin lenkillä Manninen siirtyi kuuden urheilijan kärkiryppään vetäjäksi. Haastajista suurimmaksi uhkaksi muodostui Takahashi, joka otti uransa parhaan cup-sijoituksen.
- Hiihto tuntui alussa hyvältä ja suksi oli liukas. Tokalla kiekalla alkoi painaa, mutta hiihto oli hyvin hallinnassa. Pidin kuitenkin mielessä, että jos joku yrittää nykäistä, on paukkuja vastata, Manninen kertasi.
Samppa Lajunen oli 9:s, Jaakko Tallus 20:s ja Antti Kuisma 41:s.

Cup jatkuu ensi lauantaina Tshekin Liberecissä.