Uutisen päiväys

24.11.2010← Takaisin

Manninen ja Ryynänen luottavaisena kauden avaukseen

Suomen yhdistetyn joukkueen tiedotustilaisuus järjestettiin Kuusamon Rukalla torstaina. Joukkueen kokenutta kaartia olevat Hannu Manninen ja Janne Ryynänen olivat lähdössä luottavaisilla mielillä kauden avaukseen, maajoukkueen nuorempi kaarti Eetu Vähäsöyrinki ja Joni Karjalainen starttaavat kauteen puolestaan kokemusta hakien.

Hannu Manninen tavoittelee kärkisijoituksia avausviikonlopusta.
- Odotukset on samanlaisiin sijoituksiin kuin viime talven avauksessa, eli kärkeen lähdetään hakemaan sijoitusta. Valmistautuminen on mennyt hyvin ja kunto erinomainen ja olo on hyvä. Ihan levollisilla mielin odottelee avausta, Manninen totesi luottavaisena.
Mannisen opinnot ovat loppusuoralla ja tällä kilpailukaudella mestari nähdään tiiviimmin kisa-areenoilla.
- Lillehammerin maailmancup jää minulta väliin kun opiskeluissa on edessä viimeiset lentotunnit ja lentokoe. Keskityn nyt niihin ja kun ne ovat paketissa, on enää jäljellä vain 1 viikko teoriaa ja 1 viikko simulaattoriharjoituksia. Tammikuun kilpailuohjelmaani ei olla vielä lopullisesti päätetty, mutta Schonachissa ja Seefeldissä mieli tekisi olla. Pitää vielä pohtia myös mitä ohjelmassa on sitten ennen MM-kilpailuja kun maailmancupissa on pitempi tauko, kertoi Manninen suunnitelmistaan.
Janne Ryynänen on tyytyväinen harjoittelukauteensa.
- Pitää olla tyytyväinen, harjoittelu on sujunut hyvin, varsinkin mäkipuolella ja siihen että olen ollut terveenä. Hiihtopuolella on tehty paljon töitä, mutta hiihto ei ole vielä tässä vaiheessa kautta parhaimmillaan. Testien perusteella kunto on kyllä noussut. Ennen joulua on paljon maailmancupin kisoja ja olisi tietenkin toiveena, että saisi hiihdon kulkemaan jo niissä. Toisaalta huippu pitäisi olla sitten helmikuulla MM-kisoissa, sanoi Ryynänen.
Avausviikonloppuun Ryynäsellä ei ole vielä tulostavoitteita.
- Viikonlopun pääasia on että saa kilpailukauden avattua, sijoituksella ei ole niinkään väliä. Tietenkin tämä Rukan mäki on yksi lempimäistäni, Ryynänen sanoi lupaillen kuitenkin jännittävää asetelmaa kisaviikonloppuun.
Urheilukoulussa Janne Ryynäsen tavoin palveluksessa oleva Eetu Vähäsöyrinki starttaa ensimmäistä kertaa maailmancupissa.
- Sain viime keväänä B-cupissa pisteet, jotka antavat oikeuden osallistua maailmancupiin ja nyt pääsen sitten tekemään debyytin täällä Rukalla. Rennolla fiiliksellä lähdetään kilpailemaan, kertoi Vähäsöyrinki.
Joni Karjalaisen tähtäin on parin vuoden päässä.
- Iso kiitos siitä, että valmennusjohto on luottanut ja antanut mahdollisuuden ja pääsen osallistumaan kilpailuun. En nyt ala kertomaan sen enempää mitä on tehty, mutta voi todeta että joka osa-alueella on paljon tapahtunut kehitystä. Tuloksia ei vielä tältä kaudelta kannata odottaa, mutta vähitellen eteenpäin ja tähtäin on sitten parin vuoden päässä, sanoi Karjalainen infossa tavoitteistaan.

Yhdistetyn kilpailuohjelmassa Rukan maailmancupissa on torstaina 25.11. mäen varakilpailu, perjantaina 26.11. ja lauantaina 27.11. gundersen-kilpailut (HS 142/10.0 km).