Uutisen päiväys

13.3.2013← Takaisin

Malvalehto tyytyväinen kuudenteen sijaan Drammenissa

Drammenin citysprinttiin osallistui kaikkiaan yksitoista suomalaista hiihtäjää: viisi naista ja kuusi miestä. Mona-Liisa Malvalehto selvitti tiensä finaaliin ja oli parhaana suomalaisena kuudes Drammenin perinteisen sprintissä.

Mona-Liisa Malvalehto oli tyytyväinen Drammenin citysprintin jälkeen. Kolmas finaalipaikka maailmancupin sprintissä kuluvalla kaudella lämmittää, vaikka finaalissa hapot hyydyttivätkin naisen menon.
- Kyllä tämän päivän hiihto tuntuu työvoitolta. Ihan tyytyväinen olen päivän hiihtoon, vaikka finaali meni miten meni. Se vaan oli se lopputykitys ihan hirveä, Malvalehto kertoo.
Nainen taisteli happojen kanssa jo erävaiheessa.
- On tietysti lupaavaa, että olin finaalissa, vaikka kropassa ei ollut enää paukkuja. Finaalissa hapot iski kunnolla vasta loppusuoralla. Kun vaihdettiin tasurista vuorohiihtoon, niin huomasin, että kaikki tulee ohi.
Malvalehdon lisäksi muutkin suomalaisnaiset hiihtivät lupaavasti. Karsintojen neljänneksi nopein Anne Kyllönen sekä viidenneksi nopein Aino-Kaisa Saarinen hiihtivät itsensä välierävaiheeseen. Myös Kerttu Niskanen ja Krista Lähteenmäki selvittivät kirkkaasti tiensä karsinnoista jatkoon, mutta välieräpaikka jäi haaveeksi. Varsinaisissa tuloksissa toiseksi paras suomalainen Drammenissa oli yhdeksänneksi sijoittunut Kyllönen:
- Tänään ei riittänyt finaaliin ja olen pettynyt, koska sinne tähtäsin ja sinne uskoin olevani matkalla. Hiihto tuntui tänään hyvältä, suksi oli aivan loistava, mutta se ei vaan riittänyt.
Saarinen hiihti kovemmassa välierässä. Hän sijoittui eränsä viimeiseksi, mutta kovalla ajalla 3.19,1, joka olisi riittänyt ensimmäisessä välierässä voittoon.
- Ei mikään ihme, että alkoi hapottaa, Saarinen nauraa.
- Justyna veti kuin hevonen. Lahti ja tämän päivän hiihto ovat olleet kunnon mukaisia suorituksia. Nyt mä saan jo kropasta irti sen, mitä siellä on. Mutta vielä huomaa, ettei ole kroppa tottunut hapolla työskentelemään, ei pysty ihan kaikkea puristamaan.

Kolme miestä jatkoon, kolme karsiutui

Kuudesta suomalaismiestä tiensä erävaiheeseen hiihtivät Matias Strandvall, Anssi Pentsinen ja Kalle Lassila. Pentsisellä oli kolmikosta eniten pelissä, sillä hän oli maailmancupin kokonaispisteissä sijalla 52 eli parin pykälän päässä kutsusta Falunin kisaan. Minimitavoite Drammenin perinteisen sprinttiin olikin välieräpaikka. Mies jäi kuitenkin siitä monon mitalla.
- Aavistuksen pettynyt olen, mutta en mitenkään masentunut. Mahdollisuudet oli parempaan, mutta loppukirissä ei pystynyt päihittämään, Pentsinen kommentoi.
Matias Strandvall otti eränsä keulilla kontaktia Nikita Kriukovin kanssa, mutta kisa ei miehen mukaan siihen kaatunut.
- Tilanteita on ja tulee, ja niitä pitää hallita. Mulla on nyt vaan puhti loppu. Yritän olla koko ajan positiivinen, mutta nyt on jo vaikeaa, Strandvall kertoo.
Drammenin hiihdot jäivät karsintoihin kolmelta mieshiihtäjältä: Juho Mikkonen oli karsintojen 36:s., Sami Jauhojärvi 41:s. ja Toni Ketelä 47:s.


Lisää kommentteja: https://hiihtoliitto-fi.directo.fi/maastohiihto/uutiskirjeet_ja_tiedotteet/mediatiedotteet/suomalaiskommentit-drammenin-cit/

PS. Drammenin keskustassa hiihdettiin nyt jo kymmenettä kertaa. Tapahtumaa varten keskustaan on ajettu 200 rekkakuormallista eli peräti 6000 kuutiota tykkilunta.
1,3 kilometrin sprinttirata lähtee kaupungin torilta ja nousee kirkon ohi kukkulalle ja kiertää takaisin kaupungintalon ja torin kautta päättyen Bragernesin kirkon portaiden juurelle.