Uutisen päiväys

3.1.2014← Takaisin

Mäkihyppy: Kolme suomalaista mukana Innsbruckin kisassa, Kykkänen 13. Tsaikovskissa

Perjantaina Itävallan Innsbrucksissa käydyssä karsinnassa Anssi Koivuranta, Janne Ahonen ja Jarkko Määttä selviytyivät karsinnasta mäkiviikon kolmanteen kilpailuun Innsbruckissa.

Suomalaisista pisimmälle karsintakilpailussa hyppäsi Anssi Koivuranta. Koivuranta liiteli 122 metriin ja sai pisteitä 111,4. Karsintakilpailussa tulos riitti jaettuun 17. sijaan.

"Hyppääminen oli aika perus muljuamista. Olosuhteet oli haastavat; ei varmaa kahta samanlaista keliä sattunut kenellekkään hyppääjälle. Tänään ei ihan huippua, mutta ok tason hyppäämistä."

Janne Ahosen hyppy kantoi tänään 113 metriä ja tulos oli 24:s.

"Paikka kilpailussa on varmistettu, mutta kilpailupaikka ei oo vielä niin varma. Ei oikein jotenki syttynyt tähän päivään. Toisella harjoituskierroksella sai kyllä vähän paremmin kiinni, mutta ei mitään unohdetaan tää ja huomenna uusiks", totesi Ahonen omalla tyylillään.

Kolmas huomiseen kisaan hypännyt suomalainen oli Jarkko Määttä. Määttä ponnisti tänään 115,5 metriin ja hän oli tuloksissa 27:s.

"Ihan hyvät tunnelmat, että pääsin kisaan. En ole iha tyytyväinen tuohon hyppyyn; oli joka hypyllä ongelmia ajoituksen kanssa. Mitä se on ollu koko reissun ajan. Ajoituksen kun saisi siihen keulan ja kovan päälle osumaan, niin se ois tulos vielä iha erilainen."

Sami Niemi hyppäsi 108 metriä kantaneen hypyn ja oli karsinnan 49:s karsiutuen huomisen kisasta.

"Vähän on tunnelmat, että miestä koetellaan. Ihan ok harkkahypyt ja ei tuo kisahyppykään niin kaukana ollut, mutta vähän oli liian vähän minulle vauhtia tuohon keliin", totesi Niemi tyynesti.

Karsintakilpailun pisimmästä hypystä vastasi Norjan Anders Fannemel (127 metriä).

Tulokset kokonaisuudessaan: http://data.fis-ski.com/pdf/2014/JP/3792/2014JP3792RLQ.pdf

Julia Kykkänen 13. Tsaikovskissa

Venäjän Tsaikovskissa hypättiin tänään naisten maailmancupkilpailut HS 106 mäestä. Suomen Julia Kykkäsen hypyt kantoivat 92 ja 93 metriä. Kykkäsen tulos riitti kilpailun 13. sijaan.

"Tänään oli ihan hyvä kisa. Kisahypyt olivat parempia kuin harjoituksissa eli sain parannettua tulosta. Hyvillä mielin huomiseen kisaan", kommentoi Kykkänen.

Kilpailun voitti Japanin Sara Takanashi ennen Saksan Carina Vogtia. Kolmanneksi hyppäsi venäläinen Irina Avvakumova.

Tulokset kokonaisuudessaan: http://www.fis-ski.com/ski-jumping/events-and-places/event=33475/race=3832/index.html