Uutisen päiväys

1.1.2014← Takaisin

Mäkihyppy: Koivuranta parhaana suomalaisena 10.

Garmisch-Partenkirchenissa hypätyssä uudenvuoden päivän kisassa Anssi Koivuranta jatkoi nousujohteista hyppäämistään ja oli päivän parhaana suomalaisena kymmenes. Koivurannan ensimmäinen hyppy kantoi 136,5 metriin ja päivän toinen oli 129,5 metriä.

"Sijoitus on tosi hyvä, kun miettii ylipäätään milloin viimeksi olen ottanut pisteitä tai hypännyt top 10 sijoituksen. Suoritus antaa hyvää fiilistä. Paras anti oli ekan kierroksen hyvä onnistumienen; nyt tietää, että kistilanteessa onnistuessaan tulos riittää kärkitaisteluun. Tohon toisellekin kierrokselle, kun olisi samanlaisen ladannu niin oltais oltu hyvillä sijoiutksilla. Pikkusen harmittaa, että tommoset paikat pitäs käyttää hyväkseen, mutta tämä oli hyvä päivä totta kai."

Janne Ahonen venyi tänään hypyillään sijalle 14. Ahosen päivän molemmat hypyt kantoivat 132,5 metriä.

"Tommosta tämän hetken oman tason hyppäämistä; ihan ok:ta. Nyt se ei ton korkeemmalle tän hetken kovissa kisoissa riittäny", kommentoi Ahonen ytimekkäästi.

Jarkko Määttä ja Sami Niemi karsiutuivat tänään toiselta kierrokselta.

Jarkko Määtän hyppy kantoi tänään 127 metriä,  joka oikeutti 36. sijaan.

"Koekierroksen hyppy oli hyvä,mutta kisakierroksella pisti yrittämään liikaa. ei ollut semmonen rento hyvä hyppy. Päästin yrittämään liikaa.Kaikki asiat siinä hypyssä on kunnossa, mut heti ku ruppee yrittämään liikaa ni se hyppy kärsii sitten Ei muuta ku rennolla fiiliksellä Innsbruckiin yrittämään.

Sami Niemi taas ponnisti 120 metriä kantaneen hypyn ja oli kisan 48:s.

Itävallan Thomas Diethart vei tänään voiton kisan pisimmillä hypyillä, jotka kantoivat 141 ja 140,5. Toiseksi tänään hyppäsi toinen Itävaltalainen Thomas Morgenstern ja kolmas oli sveitsiläinen Simon Ammann.

Tulokset kokonaisuudessaan: http://data.fis-ski.com/pdf/2014/JP/3840/2014JP3840RL.pdf