Uutisen päiväys

14.2.2014← Takaisin

MÄKIHYPPY: Koivuranta karsinnan 5:s, kaikki miehet mukana olympialaisten suurmäessä

  Kaikki suomalaiset selvittivät olympialaisten suurmäen karsinnan ja hyppäävät lauantaina itse kilpailussa.

  Jarkko Määttä hyppäsi 118 metriä ja oli karsinnan 33.

  ”Ei se hyppy vielä ole sillä tasolla millä pitäisi olla. Isosta mäestä oli nyt kahdeksas hyppy, paras hyppy tähän mennessä, aikaisemmat hypyt olleet kyllä tosi huonoja. Vähän vielä itseluottamusta uupuu ja hypyssä on yksittäisiä pieniä virheitä, jotka sitten kostautuu isosti.”

  Olli Muotka piti pitkään karsinnan kärkipaikkaa 128,5 metrin hypyllään. Karsinnan 12. sija.

  ”Vähän hymyilyttää jo. Kaikki hypyt on käytetty, mitä on ollut käytettävissä tuosta mäestä. Paras hyppy tähän mennessä, sattui paremmin osumaan keulan päälle. Jos huomenna tuota tekemistä pystyy jatkaamaan, niin tyytyväinen olen.”

  Janne Ahonen hyppäsi 126,5 metriä ja kiilasi Muotkan edelle 11:nneksi.

  ”Eilen ja tää päivä oli vähän jo hyppäämisen näköistä pitkästä aikaa. Jätin harjoituksen eilen yhteen hyppyyn, se oli ensimmäinen hyppy, millä sai hyvän fiiliksen täällä. Onnistuessaan voi parempaankin mahdollisuus, kuin vaan toisen kierroksen metsästämiseen. Asennetta vaan löysemmäksi, niin saa vähän rennomman hypyn.”

  Anssi Koivuranta oli karsinnan 5:s 128,5 metriä kantaneella hypyllä.

  ”Se oli ihan hyvä hyppy, pystyn tekemään paremmankin vielä. Vähän samaa fiilistä kuin ekan päivän treeneissä. Huomenna katsotaan tuleeko viimeinen veto kisafiiliksen kautta. Karsinnan hyppy oli vähän tarkempaa hyppäämistä koekierrokseen verrattuna.”

  Lähtölista ja live-seurantahttp://www.sochi2014.com/en/ski-jumping-men-s-large-hill-ind-1st-round