Uutisen päiväys

23.11.2013← Takaisin

Mäkihyppy: Klingenthalin joukkuekilpailu jäi yhteen kierrokseen - Suomi kahdeksas

Klingenthalin maailmancupin avauskilpailuviikonloppu alkoi perjantaina miesten HS140 yksilökilpailun karsinnalla. Suomalaisista kilpailuun hyppäsivät Janne Ahonen, karsinnan yhdeksäs, Lauri Asikainen (34:s) ja Janne Happonen (37:s). Olli Muotka karsiutui.

Lauantaina vuorossa oli joukkuekilpailu. Ensimmäisellä kierroksella suomalaiset keräsivat 452 pistettä ja olivat kahdeksansina. Muotka hyppäsi 127,5 metriä. Asikainen ponkaisi 124,5 metriä ja Happonen 124 metriä. Ennen Ahosen hyppyä joukkue oli kuudentena ja hyvissä asemissa luottaen ankkuriinsa. Ahosen hyppy kantoi 110 metriä.

Viimeiselle ryhmälle tuuli kuitenkin yltyi vaarallisen kovaksi ja puuskaiseksi.

"Jannen ryhmän aikana tuuli nousi niin kovaksi, että Suomen kohtuullisesti alkanut top kuuden haastaminen hyytyi. Janne sai kompensaatiopisteitä +25,7. Se on todella paljon, en muista koskaan nähneeni tuommoisia", valotti päävalmentaja Pekka Niemelä tilannetta.

Juryn päätös keskeytti kilpailun toisen kierroksen alkuvaiheessa, kun tuuli yltyi liian vaaralliseksi.

Kokonaisuudessaan Niemelä näki kauden avauksessa positiivisiakin pilkahduksia.

"Kauden avauspisteet korkattiin tänään kohtuullisilla hypyillä. Kapasiteettia parempaan on jokaisella. Täytyy kuitenkin muistaa, että Janneilla on molemmilla yhteensä alla vain yksi maailmancupin kilpailu kahteen vuoteen", jatkoi Niemelä.

Yhden kierroksen kilpailun voittoon hyppäsi Slovenia pistein 540,6 pistettä. Toinen oli Saksa ja kolmas Japani. Tulokset kokonaisuudessaan http://data.fis-ski.com/pdf/2014/JP/3828/2014JP3828RL.pdf

Huomenna sunnuntaina hypätään HS140 kilpailu. Ensimmäinen kierros alkaa 14.30 Suomen aikaa. Lähtölista ja liveseuranta löytyy osoitteesta http://www.fis-ski.com/ski-jumping/events-and-places/event=33541/race=3861/index.html