Uutisen päiväys

2.2.2014← Takaisin

Mäkihyppy ja yhdistetty: PM-kisojen joukkuekilpailuista Suomelle odotetusti kultaa

  • PM-kultamitalistit Atte korhonen ja Severi Taipale Kuva: Henna Sivenius

Rovaniemen PM-kilpailut jatkuivat sunnuntaina joukkuekilpailuilla mäen ja yhdistetyn osalta. Mäkihypyssä Suomen joukkue Severi Taipale, Andreas Alamommo, Joni Markkanen ja Niko Kytösaho hyppäsivät kultaa ennen Norjan ja Viron joukkueita.

Mäkijoukkueen valmentaja Lauri Hakola oli kokonaisuudessaan tyytyväinen PM-kisojen antiin.

”Hyvä viikonloppu takana. Meillä on nuorissa paljon hyviä tyyppejä mukana ja meininki on erinomainen. Vaikka tulokset olivatkin erittäin hyvät, ei pidä luulla, etteikö töitä pitäisi tehdä jatkossakin”, Hakola sanoi.

Hakola kiitti myös seuravalmentajia, jotka tekevät pääosan työstä nuorten kanssa.

”Pojat treenaa suurimmaksi osaksi seuravalmentajiensa kanssa, työ tuottaa hyvin tulosta. Ennenkaikkea tämä viikonloppu antoi myös hyvää kokemusta ja oppia, toimimista kilpailutilanteissa ja toisaalta kyllä hyvät tulokset antavat uskoa, että on harjoiteltu oikein.”

Hakola nosti vielä esille yhdistetyn nuoren huipun Severi Taipaleen, joka hyppäsi aamulla erikoismäkihyppäjien kanssa joukkuemäessä. Nuorukainen suoriutui erinomaisesti viikonlopun pestistään.

Tulokset kokonaisuudessaan http://bittiloota.net/oh_tulospalvelu/onjsc2014/sunnuntai/joukkueyh/onjsc2014_joukkuemaki_020214_lopputulokset.pdf


Yhdistetyn parisprinttikilpailussa Suomen ykkösjoukkueessa olivat Atte Korhonen ja Severi Taipale. Joukkue voitti kultaa.

Valmentaja Jukka Ylipullin mukaan joukkueessa on hyvä tekemisen meininki.

”Kokonaisuutena nämä PM-kisat olivat oikein pirteää tekemistä jokaiselta Suomen pojalta. Joukkueen kanssa on mukava touhuta, kun tekeminen maistuu hyvältä. Uskon, että näistä voi hyvinkin kehittyä Ilkalle kavereita maajoukkueeseen.”

Niin hyppääminen kuin hiihtäminenkin on kehittynyt pojilla tasaisesti, erityisesti tämän päivän kultaa voittaneen ykkösjoukkueen kaksikon esityksiin Ylipulli oli tyytyväinen.

”Atte Korhonen oli oikein positiivinen yllätys, kehitys on ollut huimaa. Myös Severi Taipale osoitti erinomaisia otteita. Hyppäsi ensin aamulla joukkuemäessä ja sitten vielä joukkuesprintissä. Ei näyttänyt urakointi painavan pojan jaloissa”, mietti Ylipulli.

Pohjoismaiden mestaruuskilpailut olivat nuorille kauden päätavoite. Seuraava kisakoitos on nuorten Suomen mestaruuskilpailut Lahdessa 15.-16. helmikuuta ennen yleisen sarjan SM-kilpailuja. Ylipulli nostaisi myös muun muassa Severi Taipaleen mahdollisesti kilpailemaan jonkin Continental Cupin startin kevään aikana.

Joukkuesprintin tulokset kokonaisuudessaan http://bittiloota.net/oh_tulospalvelu/onjsc2014/sunnuntai/joukkueyh/onjsc2014_joukkuyh_020214_lopputulokset.pdf