Uutisen päiväys

18.2.2011← Takaisin

Mäkihyppääjät jäivät hopealle niukimmalla mahdollisella erolla EYOF-kisoissa

  Suomen nuoret mäkihyppääjät Miika Ylipulli, Miika Taskinen, Juho Ojala ja Jarkko Määttä taistelivat joukkuekilpailun voitosta Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla Liberecissä.

  Ensimmäisissä hypyissään kaikki onnistuivat ja Suomen nelikko johti kisaa ensimmäisen kierroksen jälkeen. Toinen kierros alkoi heikosti ja joukkue putosi välillä jo mitalisijojen ulkopuolelle neljänneksi. Juho Ojala toi Suomen ensin kolmanneksi ja kisojen paras hyppääjä Kainuun Hiihtoseuran Jarkko Määttä asetti haasteen voitosta taistelleille Saksalle ja Puolalle. Viimeisen kierroksen selkeästi pisin 98 metrin hyppy ei kuitenkaan aivan riittänyt. Saksan Suomi pystyi ohittamaan, mutta Puolan pisteitä jouduttiin jännittämään viimeiseen saakka ja lopulta tulostaulu näytti katkeraa puolen pisteen eroa Puolan hyväksi.
   
  Vaikka kullan karkaaminen luonnollisesti harmitti niin hyppääjiä kuin valmentajaakin, niin valmentaja Tuomas Virtanen oli kokonaisuudessaan kuitenkin hyvin tyytyväinen suojattiensa esityksiin.
   
  ”Kisat on mennyt tosi hyvin mäkijoukkueelta, niin kilpailut kuin harjoitukset ja kaikki muukin. Alkuviikon pienet kuumeilutkaan eivät lopulta haitanneet”, summasi Virtanen palattuaan Olympiakylään.
   
  ”Olisihan se kulta ollut kiva saada. 0,5 pistettä jäi uupumaan”, huokasi puolestaan Jarkko Määttä kysyttäessä, että harmittaako vai onko tyytyväinen mieli.
   
  Vakuuttavasti koko viikon hypännyt ja henkilökohtaisen kisan jo aiemmin ylivoimaisesti voittanut Määttä valittiin kantamaan Suomen lippua huomisissa päättäjäisissä.
   
  Ennen päättäjäisiä huomenna jännitetään vielä hiihdon ja ampumahiihdon sekaviestejä, alppihiihdon joukkuekilpailua ja kisat päättävää jääkiekon finaalia Suomi-Venäjä. Eurosport2 näyttää finaalin suorana kello 13 alkaen Suomen aikaa.
   
  www.eyowf2011.cz
  www.noc.fi
   
   
   
    
   
   
  Suomen Olympiakomitea
  Sari Tuunainen