Uutisen päiväys

14.4.2013← Takaisin

Mäkäräinen päätti kilpailukautensa voittoon Suomen Cupissa

Kaisa Mäkäräinen päätti kilpailukautensa ykkössijaan maastohiihdon Suomen Cupin päätöskilpailussa Rukalla. Mäkäräinen karisti vapaan kympillä johtoviisikon muut jäsenet kannoiltaan viimeisellä 3,3 kilometrin kierroksella ja vei voiton 6,3 sekuntia ennen Riikka Sarasoja-Liljaa.

Riitta-Liisa Roponen oli kolmas ja sinetöi samalla Suomen Cupin kokonaiskilpailun voiton. Cupin voitto ratkesi, kun neljä pistettä jäljessä ennen sunnuntaita ollut Anne Kyllönen jäi Roposen taakse viidenneksi. Kerttu Niskanen oli neljäs.

Mäkäräiselle Suomen Cup oli pitkän kilpailukauden päätös, mutta ei välttämättä hiihtokauden päätös.
”Korkeintaan ensi viikon aikana käyn suksilla Joensuussa muutaman kerran, riippuu vähän keleistä ja miten jaksaa. Tänään kaksi ensimmäistä rinkiä ei menty hirveän kovaa vauhtia, kun kenelläkään ei ollut hirveästi vetohaluja. Sen takia olikin voimia tuossa viimeisellä ringillä. Ajattelin, että nyt on viimeinen rinki ja tähän pitää ruveta hiihtämään. Olen tottunut siihen, että aina viimeiseltä ampumapaikalta lähtiessä hiihdetään niin lujaa kuin jaksaa. Ajattelin, että kyllä se kolme kilometriä on pakko jaksaa. Ekassa pitkässä nousussa en tiennyt, että rupesiko tulemaan eroa”, Mäkäräinen sanoi ja kertoi pitävänsä noin kuukauden tauon ennen uutta harjoituskautta.
Riikka Sarasoja-Lilja oli kakkossijaansa tyytyväinen. Hän on ollut Rukalla ”valmistautumisleirillä” Kontiolahden SM-kisojen jälkeen ja viihtynyt suksilla hyvissä olosuhteissa myös lasketellen.
”Vähän oli epätodellinen olo koko päivän, että mitä ihmettä minä vielä hiihtokisoissa. Toisaalta oli mukava lähteä hiihtämään kisaa, oli rento ja hauska fiilis. Keli oli niin raskas, että tuntui, että tänään painoi koko ajan. Välillä hiihdettiin vähän kovempaa, välillä hiljempaa ja sitten taas kovempaa... Ajattelin, että vitsi, jos nämä lähtevät tästä vielä kiristämään, minulla on vaikeaa. Ei ollut sellaista lentoa tänään, että olisi itse pystynyt iskemään. Tästä jatketaan Leville. Tästä alkaa täys loma, hiihdän jos on kivaa ja laskettelen, jos on kivaa”, Sarasoja-Lilja sanoi.
Riitta-Liisa Roponen hiihti tänään kilpaa Anne Kyllöstä vastaan kokonaiskilpailun voitosta.
”Tänään oli kisa pelkästään Annea vastaan, eikä se ollut helppo kisa. Oli hyvä, että Kaisa lähti vetämään viimeisellä kierroksella, ei minulla olisi ollut mitään mahkuja Annea vastaan loppukirissä. Se taktiikka onnistui. En vilkuillut taakseni, luulin, että se seuraa minua tuossa mäessä, mutta se olikin Kerttu. En olisi tänne lähtenyt, jos ei olisi ollut panosta tähän. Olen ollut niin nakit ja muusi jo. Olen hiihdellyt meren jäällä sellaista eväsretkihiihtoa ja nauttinut hyvistä olosuhteissa. Käsi on ollut lastassa koko viikon ja yhdellä kädellä olen hiihtänyt. Tulehdusta ei enää ole”, vasemman ranteen jännetuppitulehduksesta kärsinyt Roponen sanoo.
Hänen leirikautensa alkaa pitkän matkan hiihtojoukkueensa kanssa Italiassa toukokuussa.

Tulossivu: http://www.kev.fi/hiihto/suomen-cup/tulokset/