Uutisen päiväys

8.4.2011← Takaisin

Maija Löytynojalle MM-pronssia sprintissä

    Maija Löytynoja otti jo toisen mitalinsa vammaishiihdon ja -ampumahiihdon MM-kisoissa Venäjän Hanti-Mansijskissa, kun hän vei maastohiihdossa vapaan sprintissä pronssia. Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa kilpailun voitti Ukrainan Oleksandra Kononova ennen Puolan Katarzyna Rogowieciä. Ylivieskalainen Löytynoja hävisi hopean vain 0,1 sekunnilla.

    "Ensimmäinen mitali maastohiihdosta, joten siihen täytyy olla tyytyväinen. Vähän harmittaa, kun hävisin hopean 0,1 sekunnilla. Hiihto parani taas kisan edetessä, ja finaali oli hyvä ja tiukka kisa. Keli oli haastava tänään ja latu oli tosi pehmeä. Latu varmaan vaan pehmenee sunnuntain kisaan mennessä entisestään, mutta mitalijahtiin taas silloin", Löytynoja sanoi.

    Löytynoja kilpailee sunnuntaina vielä päälajinsa ampumahiihdon pitkällä matkalla. Ilkka Tuomiston osalta vapaan sprintti päättyi välierävaiheeseen. Tuomiston sijoitus oli viides, Venäjän Kiril Mihailov voitti.

    "Hyvää kulkua ja omalta kohdalta oli hyvän tuntuista menoa, mutta venäläiset olivat tänään todella vahvoja. Omat tuntemukset olivat, että olisi pitänyt pystyä finaalissa taistelemaan palkintosijoista, mutta semifinaaliin katkesi nyt tie. MM-kisat ovat omalta kohdalta ohi, ja tässä vaiheessa yhteenvetona voi sanoa, että keliolosuhteet olivat haastavat, eivätkä suosineet minua täällä. Oma taso on sillä tasolla, millä olen ollut tällä kaudella muutenkin, mutta toiset ovat pystyneet nousemaan arvokisoissa hyvälle tasolle", Tuomisto summasi MM-urakkansa.

    Tulokset: www.ugrasport.com