Uutisen päiväys

20.1.2011← Takaisin

Maija Löytynoja jatkoi palkintopallisijojen putkeaan Vuokatissa

Maija Löytynojan hyvä kisavire vammaishiihdon maailmancupissa Vuokatissa sai jatkoa, kun hän hiihti 15 kilometrin vapaalla toiseksi. Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokan voitti Venäjän Anna Burmistrova.

Löytynoja nousi kilpailussa toiseksi vasta viimeisellä viidellä kilometrillä, kun hän pudotti kakkossijaa pitäneen Kanadan Jody Barberin kolmanneksi 7,9 sekunnin erolla.
”Vauhdinjako oli tänään ihan nappiin! Verryttelyssä oli kyllä niin hirveän tuntuiset jalat, etten oikeasti uskonut hiihtäväni maaliin asti tänään. Kyllä se taisteluhenki sitten vaan heräsi sieltä. Lopun tuli niin kovaa kuin vaan pääsin, ja hyvä loppu olikin. Yllätyksenä tämä kakkossija tuli. Mietin ennakkoon, hiihdänkö tätä matkaa täällä ollenkaan. En olisi arvannut, että hiihto kulkee tässä vaiheessa näin hyvin, varsinkin tällä 15 kilometrillä”, Löytynoja sanoi hyvästä vireestään hämmästyneenä.
Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokan 20 kilometrillä Ilkka Tuomisto keskeytti puolimatkassa.
”Aamulla oli kurkku jo kipeä. Verkatessakin jo tuntui, että kaikki ei ole kunnossa. Päätin kuitenkin lähteä kokeilemaan, kun oli viimeiset (maastohiihto)kisat täällä. Kisan aikana tuli huono olo, eikä sitten ollut järkeä jatkaa enää”, Tuomisto sanoi.

Tulokset:
Vuokatti:

Vammaishiihdon ja –ampumahiihdon maailmancup:
Liikuntavammaiset pystyhiihtäjät:
Naiset, 15 km (v): 1) Anna Burmistrova Venäjä 48.40,5, 2) Maija Löytynoja Suomi -3.19,6, 3) Jody Barber Kanada -3.27,5.

Miesten 20 km (v) Ilkka Tuomisto Suomi keskeytti.