3.12.2017← Takaisin

Maastohiihdossa hiihdettiin yhdistelmäkilpailut – Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen parhaat suomalaiset

Krista Pärmäkoski sijoittui naisten kilpailussa seitsemänneksi ja samalle sijalle hiihti miesten kilpailussa myös Iivo Niskanen.

Pärmäkoski lähti ladulle numerolla 20, neljännestä rivistä. Eilen palkintopallille hiihtänyt Pärmäkoski koki kisan olleen vaikea.

”Vaikea tasapaksu kisa. Alussa jäin lähdössä aika kauas, en osannut hyvin lukea paikkaa. Pitkässä nousussa hiihdin keulaa kiinni, mutta sieltä tulikin sitten jo heti isku. Varmasti hiihdin siinä itseltäni jalkoja alta, sen jälkeen oli pelkkää taistelua loppuun asti. Eilinen sprintti painoi jonkin verran. Luottavaisin mielin kuitenkin, kun tietää ettei itsellä ollut paras päivä ja silti pystyin tuollaiselle sijalle hiihtämään”, pohti Pärmäkoski kisan päätteeksi.

Seuraavana suomalaisena maaliin hiihti Kerttu Niskanen, ollen 17:s. Laura Mononen ja Anne Kyllönen ylittivät maaliviivan heti perään ja olivat sijoilla 19 ja 22. Aino-Kaisa Saarinen oli kilpailun 26:s ja Johanna Matintola 48:s. Vaihtoalueella kolaroinut Saarinen oli tyytyväinen perinteisen nousujohteiseen suoritukseensa.

"Pääsin lähtemään taaempaa, joten pikkuhiljaa pääsin hakemaan hyvää paikkaa ja omaa hiihtoa. Vaihdossa tuli sitten pientä kolaria Kowalczykin kanssa ja tiputin sauvan ja jouduin kääntyä sitä hakemaan. Kolaroinnin jälkeen oli aika vaikea lähteä hakemaan omaa rytmiä luistelemiseen. Jalat eivät toimineet siihen malliin, kuin olisin toivonut. Näyttää kuitenkin siltä, että kunto alkaa pikkuhiljaa nousemaan”, kertasi Saarinen suoritustaan.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu ensi viikolla Davosissa.

”Viikko aikaa taas Davosin kisoihin ja siellä toivottavasti taas paremmassa terässä!”, totesi viikko viikolta parantanut Pärmäkoski.

Naisten tulokset

Iivo Niskanen taisteli itsensä tänään seitsemänneksi miesten yhdistelmäkilpailussa. Eroa kärkeen jäi 16.2 sekuntia. Muiden suomalaisten sijoitukset jäivät kauemmaksi kärjestä, Antti Ojansivu 35:s ja Lari Lehtonen 43:s. Matti Heikkilä ja Kusti Kittilä keskeyttivät kilpailun.