Uutisen päiväys

17.12.2017← Takaisin

Maastohiihdon takaa-ajokilpailut Toblachissa – Matti Heikkinen viides

Naisten 10 km takaa-ajokilpailussa parhaiten suomalaisista sijoittui Kerttu Niskanen, ollen 11:s. Niskanen hiihti lähes koko kilpailun viiden urheilijan ryhmässä ja sijoitukset ryhmän sisällä ratkottiin maalisuoralla. Niskanen jäi niukasti kymmenen parhaimman urheilijan ulkopuolelle. Myös Suomen muut urheilijat hiihtivät itsensä maailmancup-pisteille.

”Tänään oli vaikea päivä ja olen todella pettynyt tulokseen. Eilisen jälkeen mulla oli ajatus paljon parempaan hiihtoon. Tänään joutui antamaan suksella tasoitusta ja se ei näissä kisoissa ole hyvä. Ei oikein jäänyt mitään käteen, mutta lähden nyt pipareita syömään kotiin ja toivon, että joulun jälkeen on taas virtaa”, kommentoi Niskanen.

Laura Mononen oli seuraavaksi parhaiten sijoittunut suomalainen, sijoitus kahdeskymmenes.

”Kisa ei mennyt hyvin. En tiedä, mikä tällä hetkellä on oma olotila, kun tuntuu ettei vaan pääse kovempaa. Täytyy yrittää tehdä järkeviä ratkaisuja tässä joulun aikana ja yrittää saada vähän vauhtia lisää”, kertoi Mononen tunnelmiaan kilpailun jälkeen.

Riitta-Liisa Roponen oli kilpailun 23:s. Viime kauden lähes kokonaan selkäleikkauksen takia väliin jättäneen Roposen tunnelmat olivat kilpailun jälkeen hyvät, sillä vauhti tuntuu riittävän kamppailemaan hyvistä sijoituksista.

”Oli ihan hyvää menoa, olen tyytyväinen suoritukseen. Sukset pelasivat todella hyvin, niin kuin ovat pelanneet koko joulukuun ajan. Kauden aloituksia on ollut helpompiakin, on lähtenyt vähän nihkeästi liikenteeseen. Siihen nähden, että viime kausi jäi käytännössä kokonaan väliin, niin kiitollinen saa olla, että pääsen vielä mukaan tänne ja vauhti riittää kamppailemaan hyvistä sijoituksista. Suunnitellusti hiihdän varmasti kovinta vauhtia tällä kaudella helmikuussa, kun sen aika tulee”, kommentoi Roponen.

Myös Aino-Kaisa Saarinen hiihti maailmancup-pisteille, ollessaan 24:s.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa
Kerttu Niskanen
Laura Mononen
Riitta-Liisa Roponen

Matti Heikkinen taisteli tänään kärkisijoista miesten 15 kilometrin takaa-ajokilpailussa. Heikkinen hiihti lopulta kauden parhaan sijoituksensa, ollen kilpailussa viides.

”Ihan asiallinen nousu viidenneksi. Kovavauhtinen alku, se hiukan sitten rauhoitteli menoa kisan keskivaiheilla. Loppu oli sitten torjuntavoitto. Pystyi nousemaan muutaman sijan ja kamppailemaan ihan asiallisista sijoituksista. Nyt on hyvä siirtyä kotiin ihmisten ilmoille joulun viettoon”, kertoi Heikkinen kilpailun päätteeksi.

Maailmancup-pisteille hiihti myös Anssi Pentsinen. Hyvällä suksella ladulla ollut Pentsinen oli tyytyväinen suoritukseensa.

”Tänään oli loistava kisa. Täytyy olla tosi tyytyväinen, että pystyin tuossa porukassa pisteille venymään. Kiitos siitä kuuluu tosi hyvälle sukselle. Tosi tyytyväinen olen päivän hiihtoon”, kommentoi Pentsinen.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa
Matti Heikkinen
Anssi Pentsinen