Uutisen päiväys

2.12.2017← Takaisin

Maastohiihdon maailmancup jatkuu Lillehammerissa – Krista Pärmäkoski toinen!

Lillehammerin maailmancup avattiin lauantaina perinteisen sprintillä. Suomalaisittain parhaasta tuloksesta vastasi Krista Pärmäkoski, joka hiihti finaalissa toiseksi. Miehissä parhaasta sijoituksesta vastasi Iivo Niskanen, joka oli 10:s.

Krista Pärmäkoski avasi päivän alusta asti terävänä ja oli aika-ajojen toinen. Suomalaisnaisista myös Aino-Kaisa Saarinen hiihti pirteän aika-ajon ja eteni erävaiheeseen. Anne KyllönenKerttu NiskanenLaura Mononen ja Leena Nurmi karsiutuivat aika-ajovaiheessa.

”Aika-ajo oli hyvä, sain tehtyä oman maksimaalisen suorituksen. Erävaiheessa oli vähän hermostunutta hiihtoa, mutta kaiken kaikkeaan olen todella tyytyväinen sprinttipäivään. Viikossa on tapahtunut todella paljon, vauhtia on saatu lisää ja kuntoa on viety eteenpäin. Tästä lähdetään parantamaan”, kertasi Saarinen sprinttipäivää.

Krista Pärmäkoski eteni varmoin ottein kovatasoiseen finaaliin. Norjan Maiken Falla hiihti maaliin ensimmäisenä ja Krista Pärmäkoski ylitti maaliviivan 2,07 sekuntia Fallan perässä.

”Hyvä päivä oli! Erä erältä hiihto parantui ja finaalissa tiesin, että on mahdollisuus palkintopallille. Onneksi se sieltä tuli! Tänään pelitti kaikki, täytyy olla tyytyväinen”, kertoi Krista finaalin jälkeen tunnelmiaan.

Naisten tulokset

Miehistä Iivo Niskanen ja Lauri Vuorinen selviytyivät välieriin, mutta karsiutuivat finaalista. Sijoitus Niskaselle 10:s. Upeasti kauden aloittanut Vuorinen, oli oikein tyytyväinen alkukauden otteisiinsa, tänään sijoitus 12:s.

”Karsinnassa oli vähän nahkeaa menoa, alkuerässä tuntui jo vähän paremmalle ja välierässä tuntui jo tosi hyvältä. Ihan ei riittänyt finaaliin tänään meno. Viimeisen nousun päällä olin vähän huonossa linjassa ja kaverit olivat astetta kovempia siihen loppuun”, kertasi Vuorinen päivän kilpailuja.

Välieräpaikka oli Vuoriselle jo toinen alkukauteen.

”Tosi tyytyväinen olen. En ole vielä montaa kertaa ollut maailmancupissa pisteillä ja nyt jo kaksi välieräpaikkaa tullut tässä putkeen, niin ei voi olla muuta kuin tyytyväinen!”, kertoi Vuorinen.

Ristomatti Hakola karsiutui puolivälierävaiheessa niukasti, eikä näin ollen päässyt välieriin. Lopullinen sijoitus Hakolalle 14:s. Aika-ajoista lähtien meno näytti lupaavalta, kun Hakola oli karsinnan neljänneksi nopein.

”Aika-ajo oli taattua laatua, sauva tosin katkesi loppusuoralla. Erävaihe oli hallussa loppusuoralle asti. Taktiikkana oli, että hiihdän keulassa ja naulaan viimeiseen nousuun niin paljon, kuin lähtee”, kertoi Hakola.

Hakola saapui maalisuoralle ensimmäisenä, mutta jäi eränsä kolmanneksi.

”Ei kukaan tule ensimmäisenä loppusuoralle ja sitten jää kolmanneksi. Koitetaan tehdä tulosta sitten ensi viikolla. Mies on kunnossa ja se on pääasia”, totesi Hakola kilpailun päätteeksi.

Puolivälieriin hiihti myös Toni Ketelä, ollen 16:s ja Anssi Pentsinen, ollen 26:s. 

Miesten tulokset

Lillehammerissa jatketaan huomenna maastohiihdon osalta skiathloneilla.
Kilpailuaikataulut

Urheilijoiden kommentteja Souncloudissa

Kuva: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / NEWSPIX24