16.12.2017← Takaisin

Maastohiihdon maailmancup jatkui Toblachissa - Kerttu Niskanen ja Matti Heikkinen parhaat suomalaiset

Toblachissa hiihdettiin lauantaina naisten ja miesten väliaikalähtökilpailut. Kerttu Niskanen oli naisten 10km väliaikalähtökilpailussa parhaana suomalaisena kahdeksas. Matti Heikkinen hiihti miesten kilpailussa vahvan hiihdon ja oli myös kahdeksas.

Niskanen jäi naisten kilpailun voittajasta Charlotte Kallasta 43,5 sekuntia.

”Ihan ok veto, jospa tämä tästä menee hyvään suuntaan. Oli hyvä olo hiihtää. Viikolla oli vähän vaikeuksia, meinasi tulla mahatauti, mutta selvisin aika vähäisellä. Hyvän tuntuista oli hiihto ja jaksoin pitää rytmiä yllä. Tästä jatketaan”, kertoi Niskanen kilpailun jälkeen.

Toisiksi paras suomalainen oli Laura Mononen, joka hiihti maaliin sijalle 18. Mononen jäi kärjestä reilun minuutin.

"Ok hiihto, koko ajan jaksoi tehdä ihan hyvin töitä. Tulos ei ole kyllä kovin häävi, puoli minuuttia pitäisi saada pois, niin sitten alkaisi sijoitukset olla kohtuullisia. Ei muuta, kuin eteenpäin”, kertasi Mononen hiihtoaan.

Riitta-Liisa Roponen oli kilpailun 23:s, Aino-Kaisa Saarinen 32:s. Anne Kyllönen jäi puolikuntoisena sijalle 61. Kyllönen joutuu jättämään Toblachin maailmancupin kesken. Jo Lillehammerissa alkanut epävireisyys terveyden kanssa ei ole ottanut parantuakseen ja Anne palaa takaisin Suomeen.

Huomenna Toblachissa hiihdetään naisten 10 kilometrin pursuit -kilpailu, johon lähdetään lauantain tulosten perusteella. Aino-Kaisa Saarinen odotti lauantain kilpailun jälkeen jo huomista ladulle lähtöä.

”Hiihto oli tasapainoisempaa, kuin viime viikonloppuna. Toki tekemistä riittää. En vieläkään saa vedettyä itseäni tosi tiukille, se saattaa olla, kun tuo vapaa on ollut mulle se haastavampi tekniikka aina. Nyt sitten odotan huomista ja odotan itseltäni sitä, että saan itseni tiukille. Sitä kautta sitten kuntoa eteenpäin. Parempaa tekemistä kuitenkin, edelleen pitäisi saada vaihteita esiin”, kertoi Saarinen.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa
Kerttu Niskanen
Laura Mononen
Aino-Kaisa Saarinen

Miesten 15 kilometrin väliaikalähdössä parhaiten sijoittui Matti Heikkinen, joka oli kilpailun kahdeksas. Heikkinen jäi kilpailun voittaneesta Kruegerista 27,3 sekuntia. Heikkinen jätti taakseen kovia nimiä, kun muun muassa Norjan Klaebo ja Sundby jäivät sijoille 10 ja 12.

”Parin viikon korpivaelluksen jälkeen paluu TOP-kymppiin ja hyvä nousujohteinen hiihto. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen takaa-ajoon ja nostaa siinä tilanteen mukaan sijoituksia. Hyvä tilanne sinänsä”, kertoi Heikkinen kilpailun jälkeen.

Muut suomalaiset jäivät kauemmas kärjestä, kun Anssi Pentsinen oli 36., Ari Luusua 51. ja Ville Nousiainen sijalla 54. Pentsinen oli kuitenkin hyvin tyytyväinen päivän suoritukseensa.

”Ero kärkeen ei ole mikään aivan mahdoton ja mielestäni sain ehjän suorituksen. Ihan varmasti parhaita skeittejä, mitä olen maailmancupissa hiihtänyt. Siihen täytyy olla tyytyväinen! Huomenna tuntuisi olevan hyviä letkoja edessä, lähetään niitä seuraamaan”, kommentoi Pentsinen.

Miesten maastohiihdon maailmancup jatkuu huomenna pursuit -kilpailulla.