Uutisen päiväys

14.11.2010← Takaisin

Maastohiihdon joukkue Jällivaaraan nimetty

  Maastohiihdon päävalmentaja Magnar Dalen nimesi Oloksen katsastuskisojen päätteeksi Jällivaaraan maailmancup-avaukseen lähtevän joukkueen. Henkilökohtaisille matkoille Suomella on viisi (5) paikkaa ja viesteissä Suomella mahdollisuus käyttää kahta viestijoukkuetta sekä naisissa että miehissä.

  Henkilökohtaisille matkoille nimetyt urheilijat:

  Naiset:

  Aino-Kaisa Saarinen
  Riitta-Liisa Roponen
  Riikka Sarasoja
  Krista Lähteenmäki
  Marjaana Pitkänen
  Lisäksi viestijoukkueita täydennetään Anne Kyllösellä, Pirjo Murasella ja Kerttu Niskasella.

  Miehet:

  Matti Heikkinen
  Sami Jauhojärvi
  Lari Lehtonen
  Teemu Kattilakoski
  Juha Lallukka
  Lisäksi viestijoukkueita täydennetään Niclas Collianderilla, Tero Similällä ja Matias Strandvallilla.

  Päävalmentaja Magnar Dalen kommentoi tuoreeltaan valintoja ja tulevaa kilpailukauden avausta maailmancupin osalta: ”Jällivaarassa meillä on mahdollisuus käyttää kahta joukkuetta naisissa ja miehissä, se on hyvä näytön paikka urheilijoille mitata oma taso kansainvälisessä kisassa. Jällivaara on tärkeä viikonloppu kaikille joukkueille, tuntuisi sille että muidenkin maiden joukkueet ovat vielä hiukan jännittyneitä kuinka kausi lähtee käyntiin. Sääennusteiden mukaan Jällivaaraan on tulossa pakkaskisat, toivottavasti pakkanen ei liiaksi kiusaa maailmancup-avausta. Tällä hetkellä näyttää sille, että varsinkin miesten puolella kauden alkupuolella tultaneen näkemään joitakin yllätyksiä tulosluetteloissa.
  Jällivaaraan valittujen urheilijoiden lisäksi joukkueeseen varalle on nimetty naisista Laura Ahervo ja Maria Grundvall, miehistä Kari Varis ja Mikko Koutaniemi. Kaisa Mäkäräinen olisi viikonlopun tulostensa puolesta päässyt Jällivaaran joukkueeseen, mutta hän haluaa keskittyä ampumahiihtokauden avaukseen Kontiolahdella, Ville Nousiaisen tilanne taas on se, että perheeseen on tullut perheenlisäystä ja Ville jää harjoittelemaan kotimaahan lähemmäksi perhettä ja palaa kisoihin Rukalle.”

  Lisätietoja:

  Suomen Maastohiihto ry

  Magnar Dalen

  maastohiihdon A-maajoukkueen päävalmentaja
  puh: 045 113 3006