Uutisen päiväys

31.12.2011← Takaisin

Maakuntaviestejä joudutaan siirtämään loppiaiselta myöhäisempiin ajankohtiin

Leuto ja lumeton talvi siirtää eri puolilla Suomea maakuntaviestejä. Helsingin, Hämeen, Kymenlaakson ja Pohjois-Savon maakuntaviestit on jo siirretty loppiaiselta myöhäisempään ajankohtaan.

- Tällä hetkellä ei lunta ole lainkaan, minkä vuoksi päätimme siirtää maakuntaviestin pidettäväksi 15.2. iltakilpailuna, totesi Keijo Koivunen Espoon Hiihtoseurasta.

Kymenlaaksossa Anjalassa ei ole myöskään lunta tarpeeksi viestiä varten.
- Meillä on yhden kilometrin latu välttävässä kunnossa. Ensi viikon sää ei lupaa lisää lunta eikä tarpeeksi pakkasta tykitystä varten. Maakuntaviesti sekä kansalliset (8.1.) siirtyvät myöhäisempään ajankohtaan, kertoi Jarmo Söyring.

Saman kohtalon tulevat kokemaan Varsinais-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakuntaviestit, jos sääolosuhteet eivät oleellisesti muutu viikonlopun aikana. Päätöksiä em. maakunnissa kisajärjestäjät tekevät maanantaina.

Sitä vastoin Keski-Pohjanmaalla Toholammella kisajärjestäjät ovat positiivisella mielellä. Liikunta-ja nuorisosihteeri Minna Vilppola toivoi perjantaina vesisateiden pysyvän pois ja sateen tulevan jatkossa lumena.
- Kun vähän pakastuu, päästään polkemaan latupohjat. Joka tapauksessa Toholammilla hiihdetään maakuntaviesti loppiaisena, Vilppola totesi.

Keski-Pohjanmaan maakuntaviesti on suurin kaikista maakuntaviesteistä. Viestiin osallistuu yleensä yli 50 kuntajoukkuetta ja katsojia on perinteisesti ollut paikan päällä tuhatmäärin viestiä seuraamassa.

Pohjois-Pohjanmaan maakuntaviesti Haukiputaalla on turvattu. Keski-Suomessa maakuntaviestilatu kaipaa lisää lunta. Sääennuste lupaa pakkasia, joten lumen teko tykeillä on mahdollista. Saarijärven kaupungin vapaa-aikasihteeri Esko Pekkanen kertoikin perjantaina, että lumen tykitys alkaa lauantaina. Viestin kohtaloa järjestäjät pohtivat maanantaina.

Maakuntaviestin ajankohta (loppiainen) valtakunnallisessa kilpailukalenterissa on Suomen Maastohiihto ry:n suositus. Suur-Savossa hiihdetään 22.1., Etelä-Karjalassa ja Lapissa vasta maaliskuussa poiketen SMH:n suosituksesta.

Arto Hyytiäinen