Uutisen päiväys

31.1.2012← Takaisin

Maajoukkue Nove Mestoon

  Maastohiihdon maailmancup jatkuu tulevalla viikolla Venäjällä. Moskovassa hiihdetään 2.2. vapaan hiihtotavan sprintit ja Moskovasta kiertue jatkaa matkaansa Rybinskiin, jossa 4.2. ohjelmassa miehillä 15 km ja naisilla 10 km vapaalla hiihtotavalla. Rybinskin viikonlopun kisat huipentuvat 5.2. miesten 30 km ja naisten 15 km yhdistelmähiihtoihin. Maailmancup-sirkus jatkaa Venäjältä matkaansa Tshekin Nove Mestoon, jossa kilpaillaan 11.2. perinteisen hiihtotavan naisten 15 km ja miesten 30 km ja 12.2. viestit. Päävalmentaja Magnar Dalen on nimennyt yhdeksän urheilijan maajoukkueen Nove Meston viikonloppuun.


  Päävalmentaja Magnar Dalen on nimennyt Nove Mestoon lähtevän joukkueen. Nove Meston normaalimatkan kisaan osallistuu viisi (5) naista ja neljä (4) miestä.

  Päävalmentaja Magnar Dalenin nimeämät joukkueet:

  11.2. Nove Mesto, normaalimatkat: (Naiset 15 km, Miehet 30 km - perinteinen hiihtotapa):
  Naiset:
  Riitta-Liisa Roponen, Kerttu Niskanen, Aino-Kaisa Saarinen, Krista Lähteenmäki, Riikka Sarasoja-Lilja
  Miehet:
  Ville Nousiainen, Sami Jauhojärvi, Matti Heikkinen, Lari Lehtonen

  Päävalmentaja Dalen kertoo, että odottaa Nove Meston viikonloppua mielenkiinnolla:
  - Nove Meston lauantain normaalimatkan kisa on tärkeä näytön paikka sunnuntain viesteihin. Viikonloppuna päästään pitkästä aikaa mittaamaan joukkueiden tasot viesteissä ja viestit ovatkin meille sitten seuraava haaste, odotankin mielenkiinnolla viikonlopun viestikilpailuja. Valinnat Nove Mestoon on tehty myös silmällä pitäen 17.-18.2. Puolan Szklarska Poreban viikonloppua, jossa ohjelmassa ovat sprintit vapaalla hiihtotavalla ja normaalimatkojen kisa perinteisellä hiihtotavalla. Esimerkiksi Anne Kyllönen ja Ari Luusua tulevat lähtemään Puolaan, Luusualla on lisäksi vielä mahdollisuuksia sijoittua Skandinavia-cupissa kolmen parhaan joukkoon ja hän hiihtääkin 8.-12.2. Skandinavia-cupissa. Sijoittuminen Skandinavia-cupissa kolmen parhaan joukkoon toisi hänelle ensi kaudella paikan FIS:n maailmancup-kiintiöstä jouluun asti, Dalen kertoo.

  Lisätietoja:
  Suomen Maastohiihto ry
  Magnar Dalen
  maastohiihdon A-maajoukkueen päävalmentaja
  puh: +358 45 113 3006

  Maastohiihdon tiedotus – tiedotus@maastohiihto.fi