Uutisen päiväys

19.1.2017← Takaisin

Löydä uusi harrastus Lasten Lumipäiviltä

Lasten Lumipäivät -kiertue saapuu ensi viikolla Tampereelle ja Pöytyälle. Tampere starttaa tulevan kiertueviikon alakoululaisten tapahtumilla maanantaina ja tiistaina. Heti viikon alkuun luvassa on myös ilmainen koko perheen tutustumistapahtuma.

Tampereelta Lasten Lumipäivät -kiertue jatkaa Pöytyään, jossa innostutaan lumilajeista torstaina ja perjantaina. Pöytyällä koko perheen avoin tutustumistapahtuma järjestetään torstaina.

”Lasten Lumipäivät on oiva mahdollisuus löytää lapselle uusi harrastus – ja miksei vanhemmallekin. Vaikka hiihdossa, mäkihypyssä ja ampumahiihdossa kyse pohjimmiltaan on lumella liikkumisesta, voi lajien parissa liikkua kesälläkin. Ne ovat kaikki hyviä ympärivuotisia harrastuksia”, Tampereen tapahtuman vastuuhenkilö Kari Kolppo huomauttaa.

Koululaistapahtumilla kova kysyntä

Sekä Tampereella että Pöytyällä Lasten Lumipäivien koululaisryhmät varattiin hetkessä täyteen – ja kysyntää tapahtumille olisi ollut enemmänkin.

”Todella upea juttu, että kaikki ryhmät saatiin täyteen, mutta se on tietenkin harmi, että kaikkia halukkaita emme pystyneet mahduttamaan mukaan. 400 lasta kahdessa päivässä tarkoittaa jo aikamoista menoa ja meininkiä”, Pöytyän tapahtuman vastuuhenkilö Marika Salmi kertoo.

Päivä- ja iltatapahtumissa lapset pääsevät tutustumaan lumella liikkumisen muotoihin erilaisten rastien kautta. Rasteina ovat maastohiihdon taitorastit, lumileikit, mäkihyppy, ampumahiihdon tarkkuuspisteet ja suksicrossi. Iltatapahtumissa on lisäksi mahdollisuus päästä oikeaan ampumahiihtofiilikseen testaamalla ampumahiihdon ekoasetta. Lisäksi iltatapahtumissa paikalliset seurat esittelevät toimintaansa ja harrastusmahdollisuuksia.

 

Lasten Lumipäivät -kiertueen seuraavat paikkakunnat:

Tampere 23.–24.1. Kaupin urheilupuisto

Avoin iltatapahtuma perheille maanantaina 23.1. kello 18–20

Tampereen Pyrintö, Kangasalan Kisa ja Teiskon Urheilijat

Omat hiihtovälineet mukaan!

 

Pöytyä 26.–27.1. Haukkavuoren ulkoilualue

Avoin iltatapahtuma perheille torstaina 26.1. kello 18–20

Pöytyän Urheilijat, Loimaan Jankko ja Paimion Urheilijat

Mahdollisuus hiihtovälineiden vuokraukseen 4e/juniori, 8e/aikuinen

Lasten Lumipäivät -kiertue jatkuu Pöytyän jälkeen Seinäjoella. Katso koko kiertueaikataulu täältä.

 

Lisätietoja:
Tampere, tapahtuman vastuuhenkilö Kari Kolppo, p. 040 5203139
Tampere, Tampereen Pyrintö, hiihtojaoston puheenjohtaja Pasi Rajala, p. 040 546 4925
Pöytyä, tapahtuman vastuuhenkilö Marika Salmi, p. 040 7530376
Lasten Lumipäivät, tiedottaja, Lotta Lybeck, lotta.lybeck@source.fi / p. 050 3052179

Jutun kuva: Joel Nykter.