Uutisen päiväys

29.12.2004← Takaisin

Lisäpalkinnot yhdistetyn Saksan gp:n houkuttimena

Yhdistetyn maailmancupiin syntynyt 24 päivän kilpailutauko päättyy torstaina, kun Oberhof avaa perinteisen Saksan gp-kiertueen. Oberhofin jälkeen turnee jatkuu yhdistetyn cupiin uutena tulleessa Ruhpoldingissa (2.1.) ja päättyy Schonachissa (6.1.).

Kokonaiskilpailun kuutta parasta muistetaan ylimääräisin rahapalkinnoin. Jaettavasta 25 000 euron potista voittaja lohkaisee 10 000 ja kuudeskin 1 000 euroa.

Kahdessa ensimmäisessä kilpailussa on viiden urheilijan suomalaisedustus, kun mukana ovat cupin kakkonen Hannu Manninen, Jaakko Tallus, Jouni Kaitainen, Anssi Koivuranta ja Janne Ryynänen. Schonachissa mukana ovat vain Manninen, Tallus ja Kaitainen, sillä Koivuranta ja Ryynänen palaavat koulun penkille Ruhpoldingin jälkeen.
- Toivottavasti jokainen urheilija on mukana pistetiliä kartuttamassa, Suomen yhdistetyn joukkueen päävalmentaja Jani Klinga sanoi.
Kovimmat odotukset Klingakin kohdistaa Manniseen, mutta odotuksissa on myös tulostasoa nostavaa varmuutta Kaitaisen ja Talluksen mäkiesityksiin. Koivurannalla on jälleen eväitä 15 sakkiin ja Ryynäsen kohdalla toiveissa on pisteille pääsy.

Tauon aikana Suomen joukkue piti pidennetyn viikonlopun mittaisen leirin Lahdessa, jolloin keskityttiin hyppäämiseen.
- Se oli onnistunut leiri, hyvät olosuhteet ja paljon hyppyjä, Klinga sanoo.
Leirillä pidetyn leirikisan voitti Manninen ennen Tallusta ja Koivurantaa.

Manninen kävi 18. joulukuuta ylläpitämässä kilpailutuntumaa, kun hän kävi nappaamassa voiton Posiolla piirikunnallisissa hiihtokilpailuissa. Saksan gp-sarjalla ei Mannisellekaan mäkiviikon kaltaista erityismerkitystä ole.
- Tietysti jokaisessa kisassa pyrkii pärjäämään. Ounasvaaralla ennen tänne tuloa tehdyssä viimeisissä harjoitushypyissä tuntui, että hommaa on saatu eteenpäin, Manninen tuumi luottavaisesti.

Viime vuonna Saksan gp:n voitti Yhdysvaltain Todd Lodwick.

Lisätietoa Saksan gp-sarjasta: http://www.schwarzwaldpokal.de/