Uutisen päiväys

4.2.2005← Takaisin

Lieksan Hiihtoseuralle yhdistetyn joukkuesprintin SM-kultaa

Lieksan Hiihtoseuran Antti Kuisma ja Jaakko Tallus ottivat ylivoimaisen voiton Lahdessa kisatussa yhdistetyn joukkuesprintissä. Toiseksi sijoittui Ounasvaaran Hiihtoseura ja kolmanneksi Kuusamon Erä-Veikot.

Joukkuesprintin mäkiosuudella parhaimmat lähtökohdat hiihto-osuudelle petasi Kuusamon Erä-Veikot  (Anssi Koivuranta – Lauri Asikainen), joka jätti Lahden Hiihtoseuran (Jouni Kaitainen – Antti Lehtinen) yli puolen minuutin ja Lieksan Hiihtoseuran lähes puolentoista minuutin päähän. Mäkiosuuden ylivoimainen väriläiskä oli kauden komeetta, Kuusamon Erä-Veikkojen Anssi Koivuranta, joka leiskautti ensimmäisellä hypyllään HS97-mäessä peräti 98,5 metriä.
15 kilometrin hiihto-osuudella nuori kuusamolaiskaksikko joutui kuitenkin antamaan periksi kokeneimmille hiihtäjille, vaikka sinnittelikin hyvin yli puolet kisasta. Lopulta sekä Kuisma että Tallus hiihtivät ohi ja saman teki odotetusti Ounasvaaran Hiihtoseuran Hannu Manninen parinsa Ville Kähkösen kanssa.
- Meillä oli hiihto-osuus vahva tänään, mutta mäessä molemmilla oli ongelmia, totesi Tallus voittajahaastattelussa.
Toisella hyppykierroksella loppua kohden olosuhteet heikkenivätkin, mutta Kuisman mielestä nämä eivät vaikuttaneet lopputuloksiin.
- Kohtalaisen tasaiset ne (olosuhteet) loppujen lopuksi olivat.
Mannisen mielestä Ounasvaaran hopealle päätynyt kilpailusuoritus oli kohtuullinen, etenkin kun toisella hyppykierroksella lähes koko kauden sairastelleella Kähkösellä oli huonoa tuuria tuuliraonkin kanssa.
- Hiihtoni ei ollut tänään herkkää ja suksikin oli nahkea, hän summasi.
Anssi Koivuranta oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen, vaikka hänen toinen hyppynsä jäikin hieman kaivelemaan. Maailmancupeista tuttu joukkuesprintti on hänen mielestään oivallinen kilpailumuoto kotimaan kilpailuihinkin, sillä se mahdollistaa useampien joukkueiden mukaan tulon.
- Pienillä paikkakunnilla, kuten esimerkiksi Kuusamossa yhdistetyn harrastajia on sen verran vähän, että normaalia joukkuetta emme välttämättä olisi edes saaneet kasaan, Koivuranta muistutti. 

Tulokset: www.lahdenhiihtoseura.com