Uutisen päiväys

27.1.2011← Takaisin

Leinonen 20:s yhdistetyn nuorten MM-avauksessa

Lahden Hiihtoseuraa edustava Mikke Leinonen oli suomalaisista parhaana 20:s nuorten MM-kisojen ensimmäisessä yhdistetyn kilpailussa Viron Otepäässä. Saksan Johannes Rydzek vei yhdistetyn ensimmäisen mestaruuden ennen Slovenian Marjan Jelenkoa. Kotiyleisön riemuksi mäkiosuuden paras Viron Kaarel Nurmsalu taisteli 10 kilometrin hiihdossa pronssille.

Leinonen hävisi Rydzekille 2.59,7. Mäkiosuudella hän oli 19:s ja pääsi ladulle 2.20 Nurmsalun jälkeen. Mäkiosuuden paras suomalainen Jussi Salo (16:s) putosi hiihto-osuudella 38:nneksi, Jesse Kaislavuo oli 39:s ja Arttu Ålander 43:s.

”Mäessä on vielä paljon tehtävää. On tullut hyviäkin hyppyjä, mutta nyt on täällä mäessä ollut vähän vaikeampaa. Harjoituksiin nähden parempaa, mutta parannettavaa on. Sijoitus on sinänsä ihan hyvä. Hiihto on ollut Amerikan (Continental-cup joulukuussa) reissun jälkeen vähän hankalaa, mutta pikkuhiljaa parempaa ja parempaa. Nyt se on jo ihan suht’hyvän tuntoista. Siihen kun pikkuisen saadaan vielä parannusta ja mäessä sellaiset normaalit harjoitushypyt edes, eiköhän se siitä sitten vielä paremmin mene”, Leinonen sanoi .

Uran ensimmäinen MM-startti ei jättänyt Jussi Salolle hyvää mieltä.
”Tosi huono maku jäi. Mäessä tuli melkein parhaita hyppyjä täällä, mutta hiihto oli sitten taas kauden huonointa. Täytyy näitäkin hiihtoja tulla, mutta tuli vaan aika huonoon paikkaan nyt. Ei voi mitään, ensi kerralla paremmin. Hiihto tuntui jo verryttelyssä aika huonolta, ei siitä oikein tullut mitään. Aika pettynyt olen, hyvällä hiihdolla olisi ollut hyvät mahdollisuudet olla 20 sakissa”, Salo harmitteli.
Yhdistetyn kilpailut jatkuvat lauantaina, jolloin mäkiosuuden jälkeen hiihdetään 5 kilometriä.

Tulokset: www.fis-ski.com