Uutisen päiväys

22.2.2020← Takaisin

Lauri Vuorinen 9:s Trondheimin sprintissä – "Uran toinen kymppisakin sijoitus, voi olla tyytyväinen"

Ski Tour jatkui tänään Trondheimissa perinteisen hiihtotavan sprinteillä. Vahvinta menoa suomalaisista tänään esitti Lauri Vuorinen, joka oli kilpailun yhdeksäs. Vuorinen ylsi toista kertaa urallaan kymmenen parhaan urheilijan joukkoon.

Vuorinen aloitti päivän vahvasti ja oli myös karsinnan yhdeksäs. Alkuerässään Vuorinen hiihti kovan loppukirin päätteeksi toisena maalin ja pääsi suoraan välieriin.

– Tänään oli kyllä hyvää menoa. Karsinnassa hyvä veto, on löytynyt varmuus perinteisellä tyylillä. Erävaiheessa oli toiseen nousuun tosi hyvin paukkuja, pystyin siinä irroittelemaan. Loppukiri toimi tänään hyvin, pohti Vuorinen heti kilpailun päätteeksi.

Vuorinen esitti hyvää menoa myös välierässä, mutta hyytyi hieman loppua kohti.

– Tulin viimeisen nousun päälle vähän huonolta sijalta ja ihan aavistuksen tummuminen tuli siihen. Taisi kuitenkin olla uran toinen kymppisakin sijoitus, voi olla tyytyväinen, totesi Vuorinen.

Suomalaismiehistä myös Iivo Niskanen läpäisi tiensä karsinnasta erävaiheisiin, mutta joutui tyytymään eränsä kuudenteen sijaan. Niskanen oli kilpailun 28:s. Markus Vuorelan tie katkesi tänään karsintaan, Vuorela oli 53:s.

Tulokset

Kaikki kolme suomalaisnaista selvittivät tiensä erävaiheisiin. Parhaaseen sijoitukseen ylsi Anne Kyllönen, joka oli päivän 19:s. Kyllönen odotti päivältä enemmän.

– Mielellään aika-ajoissa olisi kymppisakissa ollut. Hiihtona tuntui ihan hyvältä, mutta ei riittänyt sinne, minne oli tavoteltu. Olisin halunnut hiihtää välieriin, niukka karsiutuminen taas jälleen kerran. Siinä mielessä olen pettynyt, pitäisi steppi pystyä jalkauttamaan eteenpäin.

– Hiihdollisesti tuntui ihan hyvältä, ei auta kuin mennä kohti seuraavia kisoja ja katsoa, että mitä sieltä on tulossa, jatkoi Kyllönen.

Krista Pärmäkoski kaatui harmillisesti erässään radan vauhdikkaassa kurvissa ja hiihteli maaliin eränsä viimeisenä ja oli lopulta kilpailun 26:s. Laura Mononen oli 30:s.

Tulokset

Kommentteja SoundCloudissa