Uutisen päiväys

3.2.2017← Takaisin

Lasten Lumipäivillä luvassa vauhdikas viikko

Suomen Hiihtoliiton ja Ampumahiihtoliiton Lasten Lumipäivät -kiertue porskuttaa täyttä vauhtia ympäri Suomea. Ensi viikolla kiertue pysähtyy peräti neljällä paikkakunnalla ja viikon aikana yli 1200 koululaista tutustuu kiertueen tapahtuma-alueella hauskoihin lumella liikkumisen muotoihin.

Lumilajit tulevat tutuksi Lasten Lumipäivillä erilaisten rastien kautta. Tapahtuma-alueella rasteina ovat erilaiset monipuoliset lumipelit, ampumahiihdon tarkkuuspisteet, suksicrossi sekä mäkihyppy.

Kaikilla paikkakunnilla on lisäksi koko perheen avoimessa iltatapahtumassa mahdollisuus testata kiertueella suureen suosioon nousseita ampumahiihdon ekoaseita. Ekoaseet vastaavat kooltaan oikeaa ampumahiihtokivääriä ja aseen tähtäin, lataus ja laukaisu ovat samanlaisia kuin oikean ampumahiihtokiväärin, mutta ekoaseista ei lennä luoteja.

Koko perheelle kokemista ja tekemistä iltatapahtumissa

Viikko alkaa Saarijärveltä, jonka iltatapahtumassa rastien lisäksi paikalliset hiihtoseurat esittelevät toimintaansa ja Veikon Kone järjestää suksien esittelyä.

Sekä Kuusamossa että Jyväskylässä koko perheen iltatapahtuma järjestetään keskiviikkona. Kuusamossa tapahtuman järjestelyistä vastaavat Kuusamon Erä-Veikkojen talkoolaiset ja seuraväkeä on mukana junioreista lähtien.

Jyväskylän iltatapahtumassa on luvassa voide-esittelyä sekä voideopastusta ja paikalla on välinevalmistajia esittelemässä omaa kalustoaan. Myös Pelastakaa Lapset ry on mukana tapahtumassa.

”Meillä on vähän tällaista messumeininkiä, jossa useat tahot pääsevät esittelemään toimintaansa. Tapahtuma järjestetään Laajavuoren Lastenmaassa ja Lasten Lumipäivien iltatapahtuman aikaan alue on tietenkin ilmainen”, Jyväskylän tapahtuman vastuuhenkilö Heidi Lindfors kertoo.

Vauhdikkaan viikon päättää Suonenjoen Lasten Lumipäivät. Iltatapahtuma järjestetään perjantaina Suonenjoen hiihtostadionilla. Lasten Lumipäivät -kiertue jatkuu Suonenjoen jälkeen Lieksassa. Koko kiertueaikataulun näet täältä.

Lasten Lumipäivät -kiertueen tulevat paikkakunnat:
Saarijärvi
6.–7.2. Kusiaismäen hiihtokeskus
Avoin iltatapahtuma perheille maanantaina 6.2. kello 18–20.

Kuusamo 7.–8.2. Hiihtomaa
Avoin iltatapahtuma perheille keskiviikkona 8.2. kello 18–19.30

Jyväskylä 8.–9.2. Laajavuoren Lastenmaa
Avoin iltatapahtuma perheille keskiviikkona 8.2. kello 17–20.

Suonenjoki 10.2. Suonenjoen hiihtostadion
Avoin iltatapahtuma perheille perjantaina 10.2. kello 17–19.

Tapahtumiin tulee ottaa omat hiihtovälineet mukaan!

Lisätietoja:
Jukka Hietaniemi, Saarijärven tapahtuman vastuuhenkilö, p. 044 0241900
Pirjo Karjalainen, Kuusamon tapahtuman vastuuhenkilö, p. 040 0871416
Heidi Lindfors, Jyväskylän tapahtuman vastuuhenkilö, p. 044 9922012
Riikka Iivanainen, Suonenjoen tapahtuman vastuuhenkilö, p. 044 5307093

Jutun kuva: Joel Nykter

Lotta Lybeck, tiedottaja, Lasten Lumipäivät, lotta.lybeck@source.fi / p. 050 3052179