Uutisen päiväys

1.9.2015← Takaisin

Lasten Liike – pilottihanke käynnistyy tällä viikolla

    Lasten Liike on alakoulujen ja seurojen yhteistyössä toteuttama liikunnallinen iltapäiväkerho. Pilottihanke käynnistyy viidellä paikkakunnalla tämän ja ensi viikon aikana, ja kestää paikkakunnilla kymmenen viikkoa. Iltapäiväkerhojen kautta lapsille tarjotaan mahdollisuus kokeilla eri lajeja, joiden joukosta he saattavat löytää mieleisen uuden harrastuksen ja ohjautua seuratoimintaan. Kerhokokeiluun ovat tervetulleita kaikki lapset ja erityisiä lajitaitoja ei tarvita vaan iltapäiväkerhojen erityisenä tavoitteena on liikuttaa lapsia, joilla ei entuudestaan ole liikunnallisia harrastuksia. Käytännössä seurojen ohjaajat ohjaavat laadukkaita oman lajin iltapäiväkerhoja pilottipaikkakuntien kouluilla heti koulun jälkeen.

    Pilottipaikkakuntina ovat Oulu, Lahti, Vantaa, Lappeenranta ja Helsinki, joista kolmella ensimmäisellä paikkakunnalla lumilajit-iltapäiväkerho pyörii Oulun, Lahden ja Vantaan Hiihtoseurojen toimesta. Hankkeen taustalla toimivat Valo ja Fazer, joiden lisäksi mukana on iso joukko urheiluseuroja, lajiliittoja ja pilottikoulujen kunnat.

    Hiihtoliiton ja Ampumahiihtoliiton rooli on tukea seurojen ohjaajia hankkeen aikana, niin että kaikilla kolmella paikkakunnalla noudatetaan sisällöllisesti samaa linjaa. Lumilajit-iltapäiväkerhossa on tarkoitus ohjata taitopohjaisesti kehittäviä harjoitteita lajeihimme maastohiihto, mäkihyppy, yhdistetty sekä ampumahiihto, leikin ja monipuolisen tekemisen varjolla. 

    Lisää hankkeesta linkin kautta: http://www.sport.fi/koulu/liikkuva-iltapaiva/lasten-liike-pilottihanke