5.12.2010← Takaisin

Larinto toinen ja Hautamäki kuudes – Morgenstern jälleen ykkönen

Ville Larinto nousi toiseksi myös mäkihypyn maailmancupin kokonaispisteissä hypättyään toiseksi Norjan Lillehammerissa. Matti Hautamäkikin onnistui jälleen ja nousi toisella kierroksella kuudenneksi.

Ville Larinto ja Matti Hautamäki pitivät jälleen Suomen värejä korkealla mäkihypyn maailmancupissa. Larinto oli ensimmäisen kierroksen 134,5 metrin hyppynsä jälkeen kolmantena noin kuusi pistettä johtavaa Itävallan Thomas Morgensternia (135 m) perässä. Morgenstern esiintyi vakuuttavasti myös toisella kierroksella (137 m), ja otti lopulta voiton 9,4 pisteen erolla toiseksi nousseeseen Larintoon. Larinnon toiselle hypylle kertyi mittaa mukavat 136 metriä. Kolmas oli Sveitsin Simon Ammann.

”Hieno kilpailu, kun tuli sijat kaksi ja kuusi. Ville sai eiliseltä tähän päivään korjattua pienen tekniikkavirheen. Upea suoritus, että pystyi käymään läpi tuollaisen asian vuorokaudessa”, iloitsi päävalmentaja Pekka Niemelä.

Myös Larinto itse oli tyytyväinen hyppyihinsä ja lähtee innolla kohti uusia haasteita.
    ”Hyvin meni. Mahtavat fiilikset ja loistavat hypyt, molemmat olivat parempia kuin eilen. Harrachovissa en ole ennen hypännyt ja innolla lähden tavoittelemaan sijoituksia kymppisakissa”, kertoi Larinto.

Matti Hautamäen hyppy ei ollut ensimmäisellä kierroksella nappisuoritus, mutta 131-metrinen riitti yhdeksänteen sijaan. Toisella kierroksella kuopiolainen leiskautti 133,5 metriä ja nousi lopulta kuudenneksi.

”Olen tyytyväinen Matin viikonloppuun. Kilpailu kymmenen kärjessä on kovaa ja kuudenteen sijaan pitää tehdä kovasti töitä. Hieno suoritus Matilta, kun hypyt eivät olleet ihan optimitasoa”, kehui Niemelä.

Myös Anssi Koivuranta ja Juha-Matti Ruuskanen selvittivät aamupäivän karsinnassa tiensä kilpailuun, mutta tulos jäi laihaksi. Koivuranta oli 48:s ja Ruuskanen 50:s.

Mäkihypyn maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Tshekin Harrachovissa. Molemmat kilpailut Lillehammerissa voittanut Morgenstern jatkaa maailmancupin kärjessä Ville Larinnon seuratessa toisena. Myös Matti Hautamäki mahtuu maailmancupin kymmenen kärkeen: Hautamäki on kokonaispisteissä viides.