Uutisen päiväys

23.1.2010← Takaisin

Lamy Chappuis vahvisti yhdistetyn maailmancupin johtoaan Schonachissa

  Yhdistetyn maaailmancupin osakilpailun voitti Ranskan Jason Lamy Chappuis. Suomalaisten paras oli Jaakko Tallus 13. sijallaan. Talluksen hiihtovauhti oli hänen talven parastaan.

  Ranskan Jason Lamy Chappuis voitti yhdistetyn maailmancupin osakilpailun Saksan Schonachissa. Suomalaisten onnistuja mäkiosuudella oli Lauri Asikainen ja ladulla Jaakko Tallus, harmittavasti heidän eikä Janne Ryynäsen kohdalle sattunut onnea molemmille kilpailuosuuksille, ja kilpailun lopputulos jäi odotuksista. Jaakko Tallus oli suomalaisten paras sijoittuen lopputuloksissa 13:nneksi.
  Mäkiosuuden(HS 96) jälkeen erot ladulle olivat jälleen pienet, kärkisijoitustakin jakoi poikkeuksellisesti kolme, sillä Tsekin Pavel Churavy, Italian Alessandro Pittin ja Itävallan Wilhelm Denifl jakoivat ykkössijan. Churavyn ja Pittinin hypyt kantoivat 92,5 metriä, Deniflin 91 metriä. Maailmancupin kokonaiskilpailua johtava Ranskan Jason Lamy Chappuis lähti ladulle ainoastaan sekunti kärjen jälkeen ladulle ja Suomen Lauri Asikainen 2 sekuntia. Asikaisen kilpailuhyppy oli 90 metrinen, ja Janne Ryynäsen puoli metriä pidempi, mutta tuulikertoimet ja tuomaripisteet olivat Asikaiselle suotuisemmat. Jaakko Tallus oli mäkiosuuden 14. 87 metrin hypyllään.
  Lauri Asikainen lähti ladulle hiihtämään kovaa, mutta ei kestänyt kilpailuvauhdissa. Ryynänen hiihti myös kärkikymmenikössä, mutta tiukan treenijakson jälkeen hiihto oli tukkoista ja Ryynänen jäi viimeisen kolmen kilometrin aikana kärkivauhdista. Sen sijaan Churavy, Pittin ja Lamy Chappuis hiihtivät kilpailun kärjessä koko 10 kilometrin matkan. Lamy Chappuis voitti kilpailun lopulta karistettuaan viimeisellä kilometrillä muut turvallisen matkan päähän.
  Suomen päävalmentaja Kimmo Savolainen oli päivän suomalaissuorituksista tyytyväisin Jaakko Talluksen hiihtoon.
  - Lauri Asikainen onnistui tänään mäkiosuudella hyvin, se on toki hyvä asia, mutta parasta tässä päivässä oli Talluksen hiihto. Jaakko hiihti hyvän hiihdon tänään. Hän on mennyt tekniikassa paljon eteenpäin. Nyt hiotaan vielä hyppy siihen kuntoon kuin mitä oli alkukaudesta, niin on hyvällä mallilla, totesi Savolainen.
  Suomen joukkue ei osallistu huomenna Schonachissa kilpailtavaan joukkuekilpailuun Anssi Koivurannan jättäessä kilpailut väliin viisauden hampaan poiston vuoksi. Suomen joukkue ei osallistu ensi viikonloppuna 30.-31.1. kilpailtavaan yhdistetyn maailmancupiin Seefeldissä(AUT), vaan keskittyy harjoitteluun kotimaisemissa puolentoista viikon ajan. Joukkue lähtee 4. helmikuuta viimeistelyleirille Park Cityyn ja jatkaa sieltä edelleen 9. helmikuuta kisamaisemiin Vancouverin Whistleriin.
  Tuloskooste
  Yhdistetyn maailmancup 2009-10
  23.1.2010 Schonach GER HS 96/10,0 km
  1. Jason Lamy Chappuis FRA 21.35,5
  2. Pavel Churavy CZE +2,1
  3. Alessandro Pittin ITA +4,4
  13. Jaakko Tallus +1.14,7
  17. Janne Ryynänen 1.26,3
  47. Lauri Asikainen +3.38,2
  Yhdistetyn maailmancup 2009-10 kokonaiskilpailutilanne Schonachin 23.1. kilpailuun jälkeen
  1. Jason Lamy Chappuis FRA 969
  2. Felix Gottwald AUT 589
  3. Magnus Moan NOR 542
  10. Anssi Koivuranta 351
  14. Hannu Manninen 294
  16. Janne Ryynänen 199
  28. Jaakko Tallus 114


  Tulokset ja kalenteritiedot www.fis-ski.com