Uutisen päiväys

29.2.2004← Takaisin

Lajunen jatkoi kakkossijojen sarjaa

Samppa Lajusen kauden viides kakkossija oli paras suomalaissijoitus yhdistetyn maailmancupissa Oslossa sunnuntaina. Edelle jäi Ronny Ackermann, joka säilytti edelleen teoreettisen oljenkortensa cupin kokonaisvoittoon.

Hannu Manninen jäi kahdeksanneksi, mikä tiesi etumatkan kutistumista 187 pisteeseen. Jäljellä on kuitenkin enää vain kaksi kilpailua. Kollenin iloisin suomalainen oli neljänneksi sijoittunut Jaakko Tallus. Jouni Kaitainen jaksoi 16:nneksi.
Voiton osalta kilpailu ratkesi mäkiosuudella, jossa Ackermann kykeni tekemään kakkossijaan oikeuttaneet 123,5 ja 124 metrin hypyt. Saksalainen pääsi ladulle 21 sekuntia heikoksi hiihtäjäksi tiedetyn Itävallan David Zaunerin jälkeen, mutta 1.04 ennen Lajusta (kymmenes) ja peräti 2.57 ennen Mannista (36:s).
- Ensimmäinen hyppy (121 m) oli tosi hyvä, parempi kuin eilen. Toinen (114) ei ollut, Lajunen kuittasi.
15 kilometrin hiihto-osuus oli Ackermannin hallinnassa lähes alusta loppuun, vaikka Lajunen kävikin omien sanojensa mukaan parhaimmillaan kahdeksan sekunnin päässä. Viimeiselle 3 kilometrin lenkille lähdettäessä eroa oli 10,8 sekuntia, mutta maalissa 23 sekuntia.

Tallukselle neljäs sija oli kauden paras maailmancupissa. Lieksan Hiihtoseuran miehelle kuluva ja edellinen kausi ovat olleet taistelua milloin hyppäämisen milloin hiihtämisen kanssa. Sunnuntaina sympaattisen kuopiolaisen kasvoilla karehti leveä hymy.
- Hyvältä tuntuu. Eilisen jälkeen en olisi uskonut, että tänään pystyy kilpailemaan näin, Tallus huokaisi tulosta hetken aikaa sulateltuaan.
Manninen ei ole aikoihin ollut mäkiosuuden jälkeen 36:s. Sunnuntaina 107 ja 109 metrin hypyillä ei parempaa lähtöasemaa irronnut. Manninen ihmetteli toivottua lyhyemmiksi jääneitä lentojaan ja myönsi, että hiihto-osuudelle lähdettäessä ”oli vähän ankea fiilis”, mutta oli tyytyväinen kipuamisestaan niinkin ylös kuin kahdeksanneksi.

Tulokset: www.fis-ski.com