Uutisen päiväys

20.9.2013← Takaisin

Lahti2017: Kilpailualue messuhalleineen sai ylistystä FIS-delegaatiolta

Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) coordination group tapasi kahden päivän ajan Lahden vuoden 2017 pohjoismaisten lajien MM-kilpailujen organisaatiota. Tapaaminen oli ensimmäinen sen jälkeen, kun kilpailujen järjestelytoimikunta perustettiin elokuun lopussa.

Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) coordination group tapasi kahden päivän ajan Lahden vuoden 2017 pohjoismaisten lajien MM-kilpailujen organisaatiota. Tapaaminen oli ensimmäinen sen jälkeen, kun kilpailujen järjestelytoimikunta perustettiin elokuun lopussa. Tapaamisessa edustettuina olivat FIS, EBU (European Broadcasting Union) sekä Tridem (kilpailujen kaupallisten oikeuksien omistaja).

Ryhmä vieraili tulevien MM-kilpailujen avaintapahtumapaikoilla. Vireillä olevat rakennustyöt ja jo valmiit tilat aivan Lahden kaupungin keskustan tuntumassa yllättivät FIS:on pääsihteeri Sarah Lewisin positiivisesti.

"Tämä luonnollinen ja olemassa oleva kilpailualue tekee kisojen järjestämisen helpommaksi kuin monessa muussa paikassa. Erittäin tiivis ja lyhyillä välimatkoilla varustettu korkeatasoinen alue on huippuluokkaa. Erityisesti messuhalli on erinomainen lisä kokonaisuudessa", sanoi pääsihteeri Lewis.

Tunnelma vierailun ja perjantaiaamuna pidetyn laajan kokouksen jälkeen jätti positiivisen mielen.

"Tapaaminen oli erittäin rakentava ja positiivinen hengeltään. Keskustelumme oli avointa kaikkien osapuolien kesken. Ehdottomasti hyvä startti", jatkoi Lewis.

MM-kilpailujen vt. pääsihteeri Suomen Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmalan mukaan yllätyksiä FISin suunnalta ei kokouksessa ilmennyt.

"He ymmärsivät tilanteemme, mikä on viivyttänyt organisaation rakentamista. Toisaalta saimme monesta asiasta positiivista palautetta. Lahdessa on oleelliset asiat kunnossa tämän hetken tilanne huomioon ottaen. Olemme rakennusaikatauluista edellä ja messuhallin sijainti palveluineen on harvinaislaatuinen", tiivisti Kulmala.

Seuraavaksi organisaatio pistää hakuun pääsihteerin tehtävän.

"Pääsihteerin hakuprosessi käynnistyy lähipäivien aikana. Myös muuta organisaatiota perustetaan tarpeen mukaan. Syksyn aikana käymme neuvotteluja tv-tuotannosta ja markkinointioikeuksista. Näin tammikuussa aloittavalla pääsihteerillä on hieman helpommat askelmerkit aloittaa työssään", Kulmala selvensi.

Vaikka tekniset asiat nousevat pinnalle kilpailujen järjestelyjen ympärillä, on suurin asia omien urheilijoiden kasvattaminen tuleviin MM-kilpailuihin. Menestyvät suomalaiset jokaisessa pohjoismaisessa lajissa, niin naisissa kuin miehissäkin, takaavat sen, että tapahtumasta on mahdollista kasvattaa suurin ja hienoin pohjoismaisten lajien MM-kisa tapahtuma.

"Parasta markkinointia kisoille ovat omat urheilijamme. Siihen työhön kolme vuotta on lyhyt aika. Kaikkien on katsottava urheilupuoleen ja otettava askelia eteenpäin heti Sotsin jälkeen", muistutti Kulmala.