Uutisen päiväys

2.12.2012← Takaisin

Lähteenmäki paras suomalainen Rukalla

  Päävalmentaja Magnar Dalen oli tyytyväinen Suomen naishiihtäjien panokseen Rukan minitourilla.

   

   

  - Naisilla oli tänään hyvä päivä. Kristan kuudes ja Annen yhdestoista sija oli juuri sitä mitä odotinkin ja ennakoin. Ehdottomasti iloisena lisänä tulivat vielä Kerttu ja Riikka, päävalmentaja kertoo.
  Kuudenneksi kokonaistuloksissa noussut Krista Lähteenmäki on tyytyväinen kisaviikonloppuun.
  - Se harmittaa, kun Kikkan pääsi karkuun viimeisellä haarakäyntiosuudella. Kun en pysynyt perässä, niin en pysynyt perässä. Osasin odottaa, että norjalaiset tulevat takaa kovaa. Ehkä itse tein sen virheen, että otin lisää pitoa sukseen ja se otti kiinno alamäissä. Toisaalta suksessa oli pakko olla pitoa, kun on tällainen nulju kisa, että varmasti pitää nousussa.

  Anne Kyllönen joutui hiihtämään paljon yksin. Minitourin yhdenteentoista sijaan hän tyytyväinen.
  - Viimeisellä kieroksella jouduin työntämään viimeiseen alamäkeen, kun sitä lunta tuli niin paljon. Porukkahiihdosta hyötyi tänään aivan älyttömän paljon, Kyllönen kertoo.- Oli ihan hyvä kisa, jaksoin ihan hyvin painaa. Muutama kohta oli, jotka olisi voinut paremminkin. Saavutin Riikan letkan ja yksi hiihtäjä useampaan otteeseen peitti minulta ohituskaistan. Viimeisellä kierroksella letka pääsi haarakäyntiosuudella karkaamaan ja minulla oli työ saada ne kiinni, kun sitä lunta rupesi tulemaan. Se jäi vähän harmittamaan, mutta kokonaisuutena olen viikonloppuun kohtalaisen tyytyväinen. Pertsan sprintiltä odotin kyllä itseltäni vähän enemmän.

  Hyvän hiihdon sunnuntaina tehnyt Riikka Sarasoja-Lilja kiitteli vuolain sanoin huoltoa.
  - Tosi hyvä pertsan kisa minulta. Nyt minulla oli pitävä suksi ja mä todellakin tarvitsen pitävän perinteisen suksen. Mikko Huita kuunteli mun vähän epämääräisiäkin pitotoiveita, siitä iso kiitos. Oli todelle onnistunut kisa ja olen todella tyytyväinen tämän päivän suoritukseen. Kokonaisuutena viikonloppuun olen kohtuullisen tyytyväinen. Odotin ehkä eiliseltä vapaan kisalta itseltäni enemmän, kun vire oli hyvä ennen kisaa, mutta pakkaskeli ei vaan sovi mun lihaksistolle.

   

  Päävalmentaja Magnar Dalenin mukaan normaalimatkan hiihtäjistä ainoastaan Matti Heikkinen ylsi kansainväliselle tasolle.
  - Miesten osalta viikonlopun yleistaso oli sprinttereitä lukuun ottamatta heikko. Normaalimatkoilla meillä on yksi huippuhiihtäjä, jolla on mahdollisuuksia palkintopallille ja se on Matti Heikkinen, muuten on ollut synkkää, Dalen kommentoi.
  - Mutta Iivo Niskasen tämänpäiväinen hiihto oli ehdottomasti yksi koko miesten kisaviikonlopun valopilkuista. Hänellä on pitkä matka huipulle ja varmasti edessä niin myötä- kuin vastamäkiäkin, mutta tällainen luo uskoa tulevaisuuteen.

  Kovat kisaviikonloput tuntuivat Matti Heikkisellä jo sunnuntaina aamusta pienenä väsymisenä. Nyt edessä on viikon lepo kotona. Kisan aikana Heikkisellä oli ongelmia sauvan kanssa.
  - Kaksi viimeistä kierrosta tuli ihan ok. Ei ollut vieläkään turboahdettua menoa vaan enemmänkin sellaista dieseliä. Tarkoitus oli hiihtää se etuporukka kiinni, mikä oli aika lähellä, mutta se ei ollut tänään mahdollista. Kisan aikana sauvasta petti sommasta liimaus ja hiihdin sillä puoltoista kierrosta. En osaa sanoa, miksi liima petti, mutta itse olen sauvat tarkistanut ja viime kädessä vastuu on aina urheilijalla, Heikkinen kertoo.

  Parikymppinen Iivo Niskanen sai maalialueella onnitteluita loistavasta hiihdostaan. Mies oli suoritukseensa tyytyväinen.
  - Yllättävän ehjä hiihto, jaksoin loppuun asti, vaikka viimeiset viisi kilometriä olivat vaikeita. Kaikkeni laitoin peliin ja koko ajan tuli selkiä vastaan, niin olihan niitä kiva ohitella. Tosiaankin ne viimeiset kilometrit oli itsellekin raskaita. Tietoisesti otin tosi pitävän suksen, ei ollut huippuliukas alamäkeen, mutta kun tässä on niin paljon nousuja ja letka tasaa aina alamäkeen, niin ei sen tarvinnutkaan olla liukas, pääasia oli että piti hyvin, että jaksoi hiihtää, Niskanen kertoo.

  Tulokset:
  www.fis-ski.com