Uutisen päiväys

1.12.2012← Takaisin

Lähteenmäki ja Heikkinen parhaat suomalaishiihtäjät Rukalla

  Rukan maailmancupin naisten vapaan hiihtotavan 5km kisassa parhaana suomalaisena kymmenenneksi hiihtänyt Krista Lähteenmäki on lauantain hiihtoon tyytyväinen. Rukan minitourilla Lähteenmäki on kolmantena. Suomalaisnaisista neljä hiihti kolmenkymmenen sakkiin. Miehissä paras oli kuudenneksitoista hiihtänyt Matti Heikkinen.

  - Alku oli vähän tahmeeta. Yritin lähteä melko rohkeasti, mutta ekan nousun päällä olin jo seitsemän sekuntia perässä. Sormet oli ihan jäässä. Ei se tietysti hiihtoon paljon vaikuta, mutta en vaan saanut enempää irti. Tietysti eilinen painoi vähän enkä meinannut käynnistyä, Krista Lähteenmäki kertoo.
  - Ei vaan ollut kroppa hereillä. Pitkään nousuun sai rennosti hiihtää ja tasaisella oli liukas alusta ja siihen olisi pitänyt saada kovempaa rytmi. Viimeiset puolitoista kilometriä tulin aika kovaa. Kisa oli nousujohteinen, joten olen aika tyytyväinen. Uskon, että jos olisi ollut kymppi matkana niin oisin noussut paremmin.
  Sunnuntain perinteisen hiihtotavan kympille Lähteenmäki lähtee hyvistä asetelmista. Nainen on minitourilla kolmantena.
  - Ero Kikkaniin on ihan mahdollista hiihtää kiinni, kun pääsen tekemään hyvän oman hiihdon. Huominen on varmasti paras matka, mitä minulle on täällä tarjolla.

  Päävalmentaja Magnar Dalen on naisten kokonaissuoritukseen tyytyväinen, mutta yksilötasolla jäi odotettavaa.
  - Naisten kisa oli kokonaisuutena ihan hyvä. Normaalisti perinteisen kisa on meille parempi, joten odotan, että meillä on sunnuntaina monta naista viidentoista sakissa, Dalen kertoo.
  - Miesten kisaan ei voi olla kokonaisuutena tyytyväinen. Ainoastaan Matti Heikkinen hiihti kansainvälisellä tasolla. Tiedän, että he ovat paremmassa kunnossa, heillä oli hyvät sukset alla ja huoltotiimi on toiminut loistavasti koko viikonlopun, Dalen sanoo.

  Matti Heikkisen hiihdosta puuttui vieläkin ajamisen iloa, mutta kaiken kaikkiaan mies on alkukauteensa tyytyväinen.
  - Kunnon hakkaaminen puuttui. Jäin 34 sekuntia keulaan, pitää vaan lyödä koko ajan, mutta ei vaan löytynyt vielä sitä iskua. Tasaista suorittamista, Heikkinen kertoo.
  - Sijoitus ei tänään ollut häävi. Huomenna lähden tekemään hyvää perinteisen pakkaskisaa.

  Tulokset:
  www.fis-ski.com