Uutisen päiväys

16.12.2012← Takaisin

Kyllönen taisteli toiseksi Canmoren yhdistelmäkisassa

Anne Kyllönen lopetti hyvin sujuneen Kanadan kiertueensa palkintopallille. Nainen hiihti 7,5km+7,5km yhdistelmäkisassa Canmoressa toiseksi.

Loppusuoralle tullessa Anne Kyllönen meinasi jäädä pussiin ja neljänneksi, mutta runttasi voimalla ohi ja toiseksi. Kisan voitti Puolan Justyna Kowalczyk ajalla 42.51,5. Kyllönen jäi voittajasta 34,9 sekuntia.
- Tämä on ollut aivan huikea reissu. Kaksi kertaa maailmancupissa palkintopallille ja muutenkin todella hyvin. Ihan uskomaton fiilis, Kyllönen iloitsee.
Urheilijan taktiikka onnistui jälleen loistavasti.
- Jäin vähän lopussa pussiin, mutta en pahasti. Koko matkan mietin, että miten hiihdän kisan. Tiesin, että minulla löytyy loppuun paukkuja ja vauhtia. Matkalla mietin, että pääsenkö irti, mutta toisaalta luotin omaan voimaani loppusuoralla.
Hiihtotavan vaihto perinteiseltä vapaalle sujui mutkattomasti ja Kyllösen lihaksisto reagoi nopeasti muutokseen.
- Hiihtotavanvaihto sujui ja mun lihaksisto on sopeutunut todella hyvin korkeaan ilma-alaan. Kaikki toimi aivan loistavasti täällä.
Canmoren raskaaksi luonnehditut maastot selvästi sopivat kajaanilaiselle, sillä sunnuntain yhdistelmäkisan lisäksi Kyllönen sijoittui toiseksi myös torstaina 10 kilometrin perinteisen kisassa.
- Nyt voidaan se sprintterititteli minun puolesta tiputtaa pois ja jättää ihan omaan arvoonsa, minä olen hiihtäjä, Kyllönen nauraa vapautuneesti.

Päävalmentaja Magnar Dalen luonnollisesti iloitsi Kyllösen menestyksestä.
- Minä olen niin ylpeä. Anne on loistava ja monipuolinen hiihtäjä. Hänelle käy niin vapaa kuin perinteinenkin hiihtotapa ja hän sopeutuu nopeasti korkealle, voi hiihtää sprinttejä ja normaalimatkoja. Minä hymyilen, Dalen kertoo.

Kyllönen oli Canmoren viimeisen kisapäivän ainoa suomalaiskilpailija.

Tulokset: http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=CC&raceid=20671