Uutisen päiväys

16.11.2013← Takaisin

Kyllönen neljäs Oloksen perinteisen kisassa

    FIS Tykkikisat jatkui lauantaina Oloksella perinteisen kisalla. Anne Kyllönen hiihti nopeimpana suomalaisena neljänneksi jääden viiden kilometrin matkalla puolisen minuuttia kisan voittaneelle Puolan Justyna Kowalczykille.

    Kaikkiaan kymmenen parhaan joukossa oli kolme suomalaisnaista, sillä Kyllösen neljännen tilan lisäksi Kerttu Niskanen sijoittui viidenneksi ja Aino-Kaisa Saarinen kahdeksanneksi. - Olosuhteet ovat täällä aivan erinomaiset. Pakkasta mukavat kolmesta neljään astetta ja ladut on todella hyvät, päävalmentaja Magnar Dalen kertoo. - Tosi hyvin luisti suksi tänään, vaikka keli ei mikään älyttömän liukas ollutkaan ja koko ajan sai  tehdä töitä. Olen kyllä tyytyväinen suoritukseen, Kyllönen iloitsi. - Tänään oli perushyvää hiihtoa, ei mitään suurta iloa eikä pettymystä. Kova harjoittelu tuntuu kropassa, enkä ole millään tavalla herkistellyt tai löysännyt harjoittelua. Olen tyytyväinen, että jaksoin taistella. Aika monella muullakin on sama tilanne. Tuskin kukaan on vielä näihin kisoihin panostanut, mutta todella kovia startteja ja harjoituksia täällä saa. Nainen jätti eilisen perinteisen sprintin suunnitellusti väliin. Huomenna hän starttaa vapaan kympille luottavaisena. Kympin rutistukseen lähtee myös viidenneksi hiihtänyt Niskanen. - Tänään oli kohtalaisen hyvä vitosen kisa, vaikka se tuntuikin matkana nopealta rykäisyltä. Terävyys puuttuu tekemisestä vielä, mutta jaksamista löytyy. Tästä on hyvä jatkaa, Niskanen kertoo. - Harvoin tässä vaiheessa kautta, kun on pari lähtöä alla, niin harvoin on hiihto valmiin oloista. Korkean paikan leiristä on se pari viikkoa ja sen verran siitä palautumiseen hyvinkin menee. Kohtalaisesti olen palautunut ja uskon, että kun tulee lumella tehoharjoituksia, niin vauhtikin alkaa löytymään. Päävalmentaja on naisten lauantain suoritukseen tyytyväinen: - Justyna oli erittäin vahva kuten aina. Hänen suorituksensa Muoniossa ovat aina erittäin hyviä. Meidän naisten osalta olen aika tyytyväinen tähän päivään. Anne oli neljäs, toki puoli minuuttia kärkeen on paljon, mutta en ole huolissani. Meillä oli kolme naista kymmenen sakissa. Aino-Kaisa oli kahdeksas, mutta sitten tulee iso ero seuraaviin, Dalen listaa.

    FIS Tykkikisat naisten 5km (vahvistamaton tulos) 1. Justyna Kowalczyk        POL              13.33,7 2. Julia Tshekaleva              RUS             +21,6             3. Nicole Fessel                  GER              +27,3 4. Anne Kyllönen               FIN               +31,5 5. Kerttu Niskanen             FIN               +35,6

    8. Aino-Kaisa Saarinen       FIN               +46,8

    Viralliset tulokset päivitetään järjestäjien sivuille: http://www.skimuonio.fi/fi/results_fi.php