Uutisen päiväys

2.2.2013← Takaisin

Kyllönen kuudenneksi Sotshin yhdistelmäkisassa

Anne Kyllönen lähti ainoana suomalaisena hiihtämään 15 kilometrin yhdistelmäkisaa Sotshin maailmancupissa. Kyllönen sijottui kisassa kuudenneksi.

- Tänään oli perushyvä päivä: hiihto tuntui hyvältä ja olen suoritukseen kokonaisuutena melko tyytyväinen, Anne Kyllönen kertoo.
Sotshin maailmancupin 15 kilometrin yhdistelmäkisassa hiihdettiin ensin kahdesti 3,73 kilometrin perinteisen lenkki, jossa oli korkeuseroa 37 metriä.
- Perinteisen latu oli tosi hyvä. Siinä pystyi hiihtämään pitkäliukuista hiihtoa. Hiihtäminen tuntui hyvältä, vaikka olosuhteet olivat vaikeat ja latu vähän mulju.
Päävalmentaja Magnar Dalen oli olosuhteista samaa mieltä.
- Tänään on todella raskas hiihtokeli, Dalen kommentoi Sotshin kisalatua.

Vapaan osuudella latu vaihtui rankemmaksi, korkeuseroa 3,8 kilometrin ladulle kertyi peräti 80 metriä.
- Vapaan latu on rankka, mutta hiihdettävissä. Tänään minulla oli vapaalla perushyvää hiihtoa. Toki niissä kohti, missä oli lunta ja pehmyttä, oli vaikea hiihtää, mutta heti kun oli kovaa alla, oli meno toinen. Olen tyytyväinen vapaan hiihtoonkin, Kyllönen.
Kuudes sija toi myös arvokkaita pisteitä maailmancupin kokonaiskilpailuun.
- Nyt näyttää tosi hyvältä. Olen koko kauden pystynyt hiihtämään perusvarmaa ja tasaista hiihtoa. Väliin on tullut pari onnistumistakin. Olen kyllä vähän odottanut, että milloinkohan sieltä tulee se notkahdus, mutta ei sitä onneksi ole vielä tullut.

Tulokset:
1. Kristin Steira NOR 46.17,7
2. Julia Tshekaleva RUS 46.36,9
3. Nicole Fessel GER 46.37,6
4. Astrid Jacobsen NOR 46.38,0
5. Katrin Zeller GER 46.47,5
6. Anne Kyllönen FIN 46.49,2