Uutisen päiväys

30.1.2020← Takaisin

Kuukausi Salpausselän kisoihin - kisaorganisaatio takaa maailmancuptason kilpailuolosuhteet

Kun Salpausselän kisoihin on aikaa enää kuukausi, on sää kisajärjestäjien iloksi kääntymässä talvisemmaksi. Vaikka talviurheilukaupungissa lumetusosaaminen on huippuluokkaa ja ensilumenladulla on hiihdetty marraskuusta asti, on talvisempia kelejä odotettu Lahdessakin.

Liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki kuitenkin rauhoittelee lumitilanteesta huolestuneita:

-Lahden kaupungin liikuntapalveluiden vastuulla kisoissa olevien suorituspaikkojen maailmancuptaso tullaan saavuttamaan niin laduilla kuin mäissäkin.
 
-Tehdyt investoinnit lumetuskapasiteettiin (josta hiihdon harrastajatkin ovat päässeet koko talven nauttimaan) takaavat riittävän lumituotannon kisojen alkuun mennessä ja luonnollisesti painopiste tällä hetkellä lumetustöissä onkin kisaolosuhteiden varmistamisessa.

Kolmen päivän tapahtumakattaus tuo 28. helmikuuta–1. maaliskuuta yleisöä taatusti sytyttävän lajikattauksen. Yhdeksän kilpailun joukossa ovat muun muassa suomalaisten makuun olevat 10 ja 15 kilometrin perinteisen väliaikalähdöt, viestit ja viime vuonna yleisöä sykähdyttänyt yhdistetyn joukkuesprintti. Kun vielä Rukalla peruttu mäkikilpailu siirtyi Lahteen, alkavat kilpailutapahtumat täydellä tohinalla jo perjantaina.

Salpausselän kisojen pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen on innoissaan kuukauden päästä odottavasta kilpailutarjonnasta.

– Tänä vuonna hiihdetään ehdottomasti omat suosikkimatkani, Saarinen sanoo.

Kilpailutarjonta on myös sellainen, että suomalaisten menestysmahdollisuudet ovat vähintäänkin hyvät. Se takaa lisäjännitystä ja tunnelmaa, joka on parasta ladun varressa ja mäkimontussa koettuna.

– Suomalaisilla on erinomaiset mahdollisuudet sijoittua joka päivä palkintokorokkeelle useammassa kilpailussa. Jännittäviä hetkiä ja huipputunnelmaa luvassa. Sitä urheilijoiden Salpausselällä kehumaa tunnelmaa ja kannustusta tarvitaankin nostamaan suomalaiset korkeimmalle korokkeelle, Saarinen sanoo.

Suomalaishuiput ovat haastatteluissa hehkuttaneet Salpausselän kisoja, tunnelmaa ja kisayleisöä. Niistä nauttimaan odotetaan kaikkiaan 565 joukkueiden edustajaa 18 maasta. Maastohiihdossa mukaan on tulossa 15 maasta 147 urheilijaa, mäkihypyssä niin ikään 15 maasta 71 urheilijaa ja yhdistetyssä 10 maasta 51 urheilijaa.

95. Salpausselän kisat järjestetään Lahdessa 28.2.-1.3.2020. Tapahtuman järjestelyistä vastaa Lahti Events Oy yhteistyössä Lahden kaupungin, Lahden Hiihtoseuran ja Suomen Hiihtoliiton kanssa.

 

Kuva: LAMK / Antti Turunen