Uutisen päiväys

4.3.2018← Takaisin

Krista Pärmäkoski voittoon Salpausselällä – Iivo Niskanen kolmas

Lahdessa noustiin tänään kahdesti suomalaisittain palkintopallille perinteisen väliaikalähtökilpailuissa.

Pärmäkoski hiihti koko kilpailun tasaisen vahvasti ja lopputuloksena maalissa oli uran toinen voitto maastohiihdon maailmancupissa.

- Tänään homma toimi hyvin, olin jo aika luottavaisin mielin lähtöpaikalla, että nyt tulee hyvä hiihto. Kroppa oli kunnossa ja sukset oli kunnossa. Sain hyvin tietoa matkalla, että voitto tulee. Näitä pertsan kymppejä voitais hiihtää kokoajan ja vaihtaa kaikki kilpailut siihen, näyttää toimivan, nauroi Pärmäkoski.

Krista Pärmäkoski on jo pidempään puhunut idolinsa Marit Björgenin päihittämisestä yksittäisessä kilpailussa ja tänään se toteutui Björgenin ollessa kilpailun kolmas. Björgen totesi kilpailun päätteeksi, ettei hänellä ollut Pärmäkosken kanssa tänään mitään jakoa.

- Tuntuuhan se hyvältä! Oon mä hänet kerran aikasemmin päihittänyt -09 vai -10 vuonna sprintissä, kun mä menin jatkoon ja hän ei mennyt. Siihen ne onkin sitten jäänyt, nyt tuli sitten toisen kerran päänahka, kertasi Pärmäkoski.

Suomalaisnaisilta nähtiin kilpailussa muutenkin vahva panos, kun neljä urheilijaa hiihti kymmenen parhaan joukkoon. Kerttu Niskanen jäi pronssista vain 0,3 sekuntia ja oli kilpailun neljäs, Aino-Kaisa Saarinen hiihti sijalle yhdeksän ja Johanna Matintalo oli kilpailun 10:s.

Myös miesten kilpailussa noustiin palkintopallille, kun Iivo Niskanen oli kolmas. Niskanen koki, ettei saanut olympialaisten jälkeen tämän päivän kisaan vielä optimaalisinta suoritustaan irti.

- Aavistuksen tukkoinen hiihto, paljon on jouduttu hieromaan tällä viikolla, että saadaan olympialaisten jumit pois. Ihan OK kuitenkin kolmassija, ei nämä palkintopallisijat ole ikinä itsestäänselvyys, vaatii aina sen parhaan vireen, kommentoi Niskanen.

Niskanen kiitteli paikalle saapuneita katsojia vahvasta tuesta kilpailun aikana.

- Tosi hyvä kannustus, oli mukava tulla hiihtämään Lahteen. Jos kisa olisi ollut muualla, ei olisi ehkä ollut samanlaista poltetta tulla kisaamaan, kertoi Niskanen.

30 parhaaan urheilijan joukkoon hiihtivät myös Anssi Pentsinen (17.), Perttu Hyvärinen (23.), Lari Lehtonen (26.) ja Matti Heikkinen (29.)

Naisten tulokset
Miesten tulokset

Kuva: SHL/Touho Häkkinen