Uutisen päiväys

29.1.2010← Takaisin

Krista Lähteenmäki kuudes ja Marjaana Pitkänen seitsemäs yhdistelmäkilpailussa

Krista Lähteenmäki sijoittui kuudenneksi ja Marjaan Pitkänen seitsemänneksi alle 20-vuotiaiden 10 km yhdistelmäkilpailussa nuorten MM-kisoissa Saksan Hinterzartenissa perjantaina.
Norja otti yhdistelmäkilpailussa kolmoisvoiton. Maailmanmestariksi hiihti Ingvild Östberg, hopealle Heidi Weng ja pronssille Tuva Toftdahl. Lähteenmäen ero kärkeen oli +1.27,1 ja Pitkäsen +1,29,4. Muista suomalaisista Tanja Kauppinen oli 46:s ja Laura Joensuu 61:s.

Keskiviikkona maailmanmestaruuden perinteisen hiihtotavan vitosella voittanut Lähteenmäki sai vauhdin päälle vasta vapaan osuudella.

- Alku perinteisellä sujui tosi vaikeasti. Ensimmäisessä nousussa tuntui, että hyydyn kokonaan ja ohittajia oli koko ajan. Lihaksisto ei toiminut ollenkaan ja olin jossain 30. sijan tienoilla, Lähteenmäki tuskaili.

- Toisella kierroksella rauhoitin hiihtoa ja sitten vapaan osuudella alkoi kulkea. Lumisateessa ohittaminen oli työlästä, mutta sieltä umpilumen kautta työnsin ohi. Loppua kohti meno vain parani. Harmittaa kun alku ei kulkenut, Lähteenmäki sanoi.

Lähteenmäki valittiin torstaina Vancouverin olympialaisiin ja sillä ehkä oli vaikutusta päivän suoritukseen.

- Eilen ajatukset pyörivät olympiavalinnoissa ja olo oli aika rauhaton. Kun tieto sitten illalla tuli, niin kyllä kädet tärisivät, kun nimiä netistä luin, Lähteenmäki muisteli.

- Sunnuntaina taistellaan vielä viestissä, Lähteenmäki päätti.

Tuloksia www.fis-ski.com ja http://en.jwm-2010.de