Uutisen päiväys

17.11.2012← Takaisin

Kowalzcyk voitti, Ahervo paras suomalainen Oloksella

  Naisten perinteisen 5 kilometrin kisa Oloksella oli Justyna Kowalzcykin taidonnäyte. Puolalaishiihtäjä voitti kisan liki puolen minuutin erolla. Maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja Magnar Dalenin mukaan suomalaishiihtäjät ovat paremmassa kunnossa miltä tulosluettelo näyttää.

  - Olimme aivan liian kaukana Justynasta. Viiden kilometrin kisassa, joka kestää vähän päälle 13 minuuttia, ei voi jäädä voittajalle näin paljon. Paras suomalaisnainen oli 43 sekuntia perässä voittajasta, Magnar Dalen toteaa.
  Päävalmentajan mielestä hiihtäjien kunto on huomattavasti lauantain tulosta parempi.
  - En ole tyytyväinen, koska tiedän, että pystymme parempaan. Urheilijat ovat huomattavasti paremmassa kunnossa kuin miltä tulokset näyttävät, Dalen kertoo.
  - Joillakin urheilijoista oli liikaa pitoa pohjassa eikä paras mahdollinen luisto, päävalmentaja pohtii aikaeron syitä.

  Kisan paras suomalainen, viidenneksi hiihtänyt Laura Ahervo oli hiihtoonsa tyytyväinen.
  - Olihan ero Justynaan iso, mutta ero muihin ei ollut suuri. Kakkonenkin jäi puoli minuuttia Justynalle. Hiihto tuntui hyvältä ja olen suoritukseen tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa, Ahervo kommentoi hiihtoaan.
  - Minulla oli tasainen, hyvä ja nousujohteinen suoritus, ja pystyin kiristämään loppua kohti. Ei jäänyt mikään suorituksessa harmittamaan, mutta ehkä vähän terävyyttä olisi voinut olla enemmän, Ahervo analysoi omaa hiihtoaan.
  - Suksi toimi ihan hyvin, piti ja luisti eli senkin puolesta olen tyytyväinen. Hankalahan sitä itse on väliaikalähdössä arvioida, mutta ainakin sain alamäkiosuudella edelläni lähteneen kiinni, Ahervo kertoo.

  Kuudenneksi hiihtänyt Aino-Kaisa Saarinen valitsi tietoisesti pitävämmän suksen lauantain kisaan.
  - Tarvitsin pitoa, koska perinteisen tekniikka on vähän hakusessa. Se sitten kostautui luistossa ja tuli takkiin, mutta sain kuitenkin kunnon kisan alle maailmancupia ajatellen ja harjoiteltua tekniikkaa, Saarinen kertoo.
  - Jos viime viikonloppuna olo oli kuin ylikeitetyllä makaronilla, niin nyt on suunta selvästi parempaan. Ei se vieläkään ollut hyvää, mutta sain itseni tiukoille nousuissa, Saarinen analysoi.
  - Sain kuitenkin positiivisen signaalinen omasta kunnosta. Paljon on vielä tehtävä, ei tämä vielä valmista ole.

   

  FIS Tykkikisa naisten 5km perinteinen

  1. Justyna Kowalzcyk POL 13.35,64
  2. Yulia Tchekaleva RUS       +29,01
  3. Masako Ishida JPN           +35,96

  5. Laura Ahervo                      +42,58
  6. Aino-Kaisa Saarinen         +42,80
  8. Kerttu Niskanen                 +50,09
  15. Riitta-Liisa Roponen     +1.03,13
  16. Maria Grundvall             +1.07,05
  21. Mona-Liisa Malvalehto +1.10,50
  24. Maija Hakala                  +1.16,15