Uutisen päiväys

3.12.2017← Takaisin

Kovassa hiihtokunnossa oleva Ilkka Herola tänään paras suomalainen yhdistetyn henkilökohtaisessa kilpailussa Lillehammerissa

Herola urakoi hiihto-osuudella ja nousi sijalta 27 sijalle 9.

Parhaiten suomalaisista tänään onnistunut Ilkka Herola lähti mäkiosuuden jälkeen ladulle sijalta 27, mutta nousi hiihto-osuudella yhdeksänneksi. Maailmancup-pisteille suomalaisista pääsivät myös Eero Hirvonen, joka oli kilpailussa 13:s sekä Arttu Mäkiaho sijalla 26. Wille Karhumaa nousi muutaman sijan hiihto-osuudella ja lopullinen sijoitus 47:s.

Kilpailun mäkiosuudella jouduttiin odottelemaan hyppäämään pääsemistä pitkään, kun tuuliolosuhteet vaikeuttivat kilpailun etenemistä. Suomalaiset onnistuivat mäkiosuudella kohtuullisesti. Eero Hirvonen pääsi hiihto-osuudelle sijalta 20, reilun minuutin kärjen perään. 

”Mäessä ei tullut mitään uskomattomia elämyksiä. Hyvällä hiihdolla olisi pystynyt taistelemaan ihan OK sijoista, mutta ei ollut paras päivä ladulla. Olin aika raskaalla jalalla liikenteessä. Positiivista on, että vaikka on huono hiihto ja huono päivä, niin 13:s sijoitus on siihen nähden ihan hyvä", kertoi Hirvonen.

Ilkka Herola vastasi mäkiosuudella suomalaisten pisimmästä hypystä, joka kantoi 134 metriä. Epäonnistunut alastulo kuitenkin rokotti pisteitä ja Herola pääsi ladulle sijalta 27.

”Mäessä oli teknisesti parempaa keulalla, sain vietyä kokonaisuutta askeleen eteenpäin. Vanha kunnon alastulo-ongelma teki päivästä vaikeamman. Hyvin pystyin kuitenkin ladulla paikkaamaan ja on mukava nähdä, että on reserviä paikata huonommastakin asemasta. Alkaa olla paikat auki tähän kauteen”, kertoi Herola.

Arttu Mäkiaho lähti ladulle sijalta 33 ja lähti hiihtämään Italian Pittinin kanssa. Pittin nousi kilpailussa sijalta 34, sijalle 5.

"Oli kaikki tai ei mitään –asetelma ladulle lähdettäessä. Pittinin perään lähdin ensimmäiselle kierrokselle, se oli vähän liian raaka alkuvauhti. Oli aika raskas reisi tänään hiihtoladulla”, kertasi Mäkiaho päivän kilpailua.

Yhdistetyn maailmancup jatkuu Ramsaussa 16.12.

"Hyvään saumaan tulee kotiviikonloppu, saa rauhassa palautella ja varmasti Ramsaussa on taas virkeämpää menoa”, totesi Mäkiaho.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa
Ilkka Herola
Eero Hirvonen
Arttu Mäkiaho

Maailmancupin aikataulu

Kuva: Florian Ertl / NEWSPIX24