Uutisen päiväys

8.11.2013← Takaisin

Kolme hiihtourheilijaa ensimmäisten paralympialaisiin valittujen joukossa

  Sotshin paralympiajoukkueeseen ensimmäisenä valittujen joukossa on kaksi maastohiihtäjää sekä alppihiihtäjää. Valinnat julkistettiin Tampereella Apuvälinemessujen yhteydessä järjestettävässä Liikuntamaassa 8.päivä marraskuuta. Kaikkiaan joukkueeseen valittiin kahdeksan urheilijaa neljästä eri lajista.

  Joukkueeseen valittiin maastohiihtäjä Ilkka Tuomisto, maasto- ja ampumahiihtäjä Maija Järvelä, alppihiihtäjä Katja Saarinen sekä curlingmaajoukkue, johon on nimettynä Tuomo Aarnikka, Vesa Hellman, Markku Karjalainen (c), Sari Karjalainen sekä Mina Mojtahedi.

  Maastohiihtäjä Ilkka Tuomisto lähtee kolmansiin paralympialaisiinsa. Vancouverin paralympialaisissa 2010 hän voitti pronssia sprinttimatkalla. Tuomisto valmistautuu Sotšiin miesten A-maajoukkueen kanssa. Tuomisto asuu Tampereella ja edustaa Ylöjärven Urheilijoita.

  Maasto- ja ampumahiihtäjä Maija Järvelä (ent. Löytynoja) kilpailee maasto ja –ampumahiihdossa. Vancouverin paralympialaisissa hän voitti hopeaa ampumahiihdon takaa-ajokilpailuissa ja pitää ampumahiihtoa päälajinaan. Järvelä on kotoisin Ylivieskasta ja edustaa Saloisten Salama –seuraa.

   Alppihiihtäjä Katja Saarinen valmistautuu neljänsiin paralympialaisiinsa. Saarinen on pysynyt aivan kärjen tuntumassa koko uransa ajan ja havittelee Sotšista ensimmäistä paralympiamitalia. Saarinen asuu Helsingissä, edustaa ravaniemeläistä alppihiihtöseuraa Santa Claus Ski Team ja pitää vahvimpana lajinaan pujottelua.

  _ Näinkin aikaisilla valinnoilla haluamme taata urheilijoille täyden keskittymisen paralympialaisiin. Nyt valitut urheilijat ovat selkeitä mitaliehdokkaita Sotšissa ja varhaisen valinnan linjaus on sama kuin olympialaisiin valittavien urheilijoiden kohdalla, pohjustaa paralympiajoukkueen joukkueenjohtaja Kimmo Mustonen.

  Joukkueeseen valitut urheilijat ovat osoittaneet olevansa lajissaan joko aivan maailman kärjessä tai siinä tuntumassa. Seuraavat valinnat talviparalympiajoukkueeseen tehdään 3. helmikuuta. Silloiset valinnat koskevat lähinnä maastohiihtäjiä, joilla on mahdollisuus antaa näyttöjä loppu- ja alkuvuoden aikana maailmancupin osakilpailuissa. Lisäksi Suomi on hakenut villiä korttia Sotšissa ensimmäistä kertaa paralympiatasolla kilpailtavaan lumilautailuun.